50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή” στη Γκράβα: «Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε! Διεκδικητικά! Ανυπότακτα! Με πολλά κόκκινα ψηφοδέλτια στις κάλπες στις 9 Ιούνη!»

«Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο – Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!». Αυτό είναι το σύνθημα του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”, που έχει ξεκινήσει ήδη το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα, με τις εκδηλώσεις του να κορυφώνονται στις 18-19-20-21 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, στον χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

propoli

Φέτος, λόγω της συμπλήρωσης 50 χρόνων του Φεστιβάλ της ΚΝΕ – “Οδηγητή”, επιλέχτηκε το Φεστιβάλ να κάνει στάση σε όλα τα σημεία της Αττικής απ’ όπου «πέρασε» τα προηγούμενα 50 χρόνια.

Η αρχή έγινε την Κυριακή 28 Απριλίου στην Καισαριανή.

Δεύτερος σταθμός του Φεστιβάλ ήταν η Γκράβα το βράδυ του Σαββάτου 25 Μαΐου.

Στο πρόγραμμα περιλαμβανόταν συζήτηση με θέμα «Μαγκιά δεν είναι να στοχοποιείς τον “αδύναμο”, αλλά να αγωνίζεσαι κόντρα στο σύστημα της αδικίας» η οποία πραγματοποιήθηκε και με διαδραστικό τρόπο και συμμετοχή του κοινού μέσα από μια σχεδιασμένη εφαρμογή στην οποία είχε πρόσβαση μέσω κινητού τηλεφώνου, στο “θεατράκι” της Γκράβας που είχε γεμίσει με νέους, κυρίως μαθητές και φοιτητές, που μοιράστηκαν τον προβληματισμό τους.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι:

— Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ

— Μυρτώ Καλτικοπούλου, ψυχολόγος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, επικεφαλής της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ

— Παναγιώτης Κατηφές, κοινωνιολόγος, επικεφαλής του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ κατά των Ναρκωτικών και των Εξαρτήσεων

— Παναγιώτης Βαλάκος, φιλόλογος (52ο Γυμνάσιο-52ο ΓΕΛ Αθηνών), μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε η Κλειώ Χριστοπούλου υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Από την Γκράβα, όπου κάνει τη δεύτερη στάση του το μεγάλο ταξίδι του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”, στέλνουμε μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας. Ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες, η νεολαία της Αθήνας, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα! Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε το άδικο και να χτίζουμε το αύριο!Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ θα αλλάξουμε τα δεδομένα.

Γιατί μαζί μάθαμε να παλεύουμε και μαζί ξέρουμε να νικάμε!» τόνισε.

Αναφερόμενη στην ανάδειξη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά της “Πανσπουδαστικής” σε πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια είπε ότι «είναι μήνυμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που και στον χώρο των πανεπιστημίων αλλά και συνολικά στη ζωή των φοιτητών αφήνει το αντιλαϊκό κι αντιδραστικό της αποτύπωμα».

«Και αυτό το μήνυμα μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο, το χαστούκι στην κυβέρνηση να πονέσει διπλά, με ψήφο στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη» τόνισε σημειώνοντας στη συνέχεια:

«Γιατί αυτό που απέδειξαν και οι φοιτητικές εκλογές είναι ότι υπάρχει αντίπαλο δέος στην εγκληματική πολιτική της ΕΕ που υλοποιεί η κυβέρνηση, στην οποία έχει συνένοχους τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, την Ελληνική Λύση και όλα τα άλλα αστικά κόμματα, που συμφωνούν σε όλα τα μεγάλα και κρίσιμα.

Αυτός που πραγματικά μπορεί να τα βάλει με την κυβέρνηση του Μητσοτάκη είναι το ΚΚΕ που πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας».

Η Κλειώ Χριστοπούλου τόνισε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι «ψήφος αμφισβήτησης του σάπιου εκμεταλλευτικού κόσμου τους, των κυβερνήσεων και της ΕΕ, ψήφος ενίσχυσης των αγώνων για να ζήσουμε καλύτερα, να κατακτάμε τα δικαιώματά μας, να εμποδίζουμε τα σχέδιά τους, ψήφος αντιπολεμική, ψήφος αυθεντική, ψήφος μαχαιριά στην καρδιά της ακροδεξιάς και του φασισμού, ψήφος ελπίδας πως οι λαοί σε όλη την Ευρώπη έχουν δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα, να φτιάξουν τη δική τους Ευρώπη: της φιλίας, της αλληλεγγύης, της ειρήνης των λαών, του σοσιαλισμού, ψήφος πανευρωπαϊκής αντεπίθεσης πως οι λαοί στην Ευρώπη δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη».

«Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε! Διεκδικητικά! Ανυπότακτα! Με πολλά κόκκινα ψηφοδέλτια στις κάλπες στις 9 Ιούνη!

Πάμε λοιπόν το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται! Την ΚΝΕ κάθε μέρα όλο και πιο δυνατή! Θα νικήσουμε, τα δεδομένα θα αλλάξουν και θα τα αλλάξουμε εμείς!» υπογράμμισε, καταλήγοντας, η Κλειώ Χριστοπούλου.

Επίσης στις κερκίδες άνοιξε ένα γιγαντοπανό, και το “θεατράκι” της Γκράβας δονήθηκε από το σύνθημα «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά».

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με συναυλία όπου συμμετέχουν οι Κίσσα γκρι, Drugitiz, Dason, Retro, Frank the Zapper, Raibo, Ζωγράφος-Ghetto Rock, McYinka, Το Σφάλμα full band και Ρεμπετωραίοι και Stand up comedy με τον Κώστας Μαλιάτση.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading