EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Α.Χαρίτσης: Αχρείαστο ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων

Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε ο Αλέξης Χαρίτσης στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για προσωπικούς κομπασμούς και αποφυγή παρουσίασης του σχεδίου εξόδου από την οικονομική κρίση λόγω κορονοϊού, σε συνέντευξη του στη δημόσια τηλεόραση.

«Περιμέναμε από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει στο διάγγελμά του βάσει ποιων υγειονομικών προτύπων προχωράμε σε μια σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα» υπογράμμισε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

propoli

«Οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης που βιώνουμε αναμένεται να είναι χειρότερες και από αυτές της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2009-10» σημείωσε. «Αντί όμως ο κ. Μητσοτάκης να παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για το πώς θα προχωρήσουν οι Έλληνες πολίτες όρθιοι, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, στην κοινωνική και εργασιακή τους ζωή, στα 15 λεπτά που μιλούσε αναλώθηκε σε πολλά «εγώ», χωρίς να πει τίποτα για την οικονομία».

«Ως αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάσαμε το «Μένουμε Όρθιοι», ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα που αξιοποιεί το 50% των 50 δισ. ευρώ που διαθέτει η ελληνική οικονομία από το «μαξιλάρι» και τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση ούτε το υλοποιεί, ούτε έχει καταθέσει αντίστοιχο σχέδιο» υπογράμμισε ο Χαρίτσης, χαρακτηρίζοντας «οξύμωρο να είναι η αντιπολίτευση και όχι η κυβέρνηση, που έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομία».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «Ο χρόνος αυτή τη στιγμή λειτουργεί εις βάρος μας. Όταν θα έχουμε ήδη χιλιάδες λουκέτα και ανεργία στα επίπεδα της κρίσης του 2009, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία και τα έσοδα του κράτους θα μειώνονται διαρκώς», επισήμανε και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει «έγκαιρα και άμεσα σε ένεση ρευστότητας με 26 δις. ευρώ, στη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, στη στήριξη των νοικοκυριών για την κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών και στη στοχευμένη στήριξη συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας όπως ο τουρισμός».

Κληθείς να σχολιάσει το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση και οι υπουργοί της χαρακτήριζαν τα σχολεία υγειονομική βόμβα διασποράς της πανδημίας. Τι άλλαξε μέσα σε ένα μήνα, σε ποια εκπαιδευτική σκοπιμότητα αποσκοπεί κάτι τέτοιο, όταν μάλιστα επικρατεί διχογνωμία στην επιστημονική κοινότητα;», διερωτήθηκε και είπε: «Να μας απαντήσει ο πρωθυπουργός γιατί προχωρά σε αυτή την κίνηση και δημιουργεί αναστάτωση στις ελληνικής οικογένειες, καθιστώντας τα παιδιά πειραματόζωα. Είναι αχρείαστο το ρίσκο».

Τέλος, πρόσθεσε «Οι πολίτες έχουν επιδείξει κοινωνική υπευθυνότητα και αλληλεγγύη στην αντιμετώπισή της και σε μεγάλο βαθμό το υγειονομικό της σκέλος έχει εξελιχθεί ήπια. Η οικονομία παραμένει μείζον ζήτημα, το αν θα υπάρχουν δουλειές και επιχειρήσεις σε ζωή τους επόμενους μήνες. Πρέπει να πειστεί η κοινωνία ότι υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης».

Δείτε ακόμη: Tηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – υπουργών

Loading