Eurokinissi

Α. Παναγιωτόπουλος – ΣΥΡΙΖΑ: «Τέλος και οι δωρεάν παροχές στα φάρμακα -Εκτινάσσει τις τιμές ο Γεωργιάδης»

Ο «μεταρρυθμιστικός» ορυμαγδός της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζει ανερυθρίαστος, καταγγέλλει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ανεφερόμενος στην κατάργηση της παροχής δωρεάν φαρμάκων.

Καυστική κριτική εξαπέλυσε ο βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, για τις αυξήσεις στα φάρμακα.

propoli

Ο «μεταρρυθμιστικός» ορυμαγδός της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει ανερυθρίαστος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνοντας ότι «τη χασούρα όμως την επωμίζεται το γνωστό «υποζύγιο», η κοινωνία. Με δεξί χέρι τον αμετανόητο μνημονιακό Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, που είχε δηλώσει με παρρησία ότι δεν θα του κλέψει τη δόξα των απολύσεων καμιά τρόικα, το στοίχημα για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που εξασφαλίζει σε όλες και όλους ισότιμη και καθολική πρόσβαση σε δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας όχι μόνο δεν κερδίζεται, αλλά τουναντίον έρχεται να επιβαρύνει ακόμη πιο πολύ την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών της Ελλάδας 2.0

Από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου άρχισε να ισχύει για τα φαρμακεία το Νέο Δελτίο Αναθεωρημένων Τιμών για Ανθρώπινη Χρήση, δυνάμει της υπ΄ αρ. πρωτ. Δ3(α) 7868/9-2-2024 υπουργικής απόφασης περί αναθεώρησης του καταλόγου των αποζημιούμενων φαρμάκων. Πρακτικά αυτό συνεπάγεται αύξηση του κόστος της συμμετοχής των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Εν μέσω άκρατης και κρατικά ανεξέλεγκτης ακρίβειας και πανευρωπαϊκών ρεκόρ πληθωρισμού και μεγάλης συρρίκνωσης των εισοδημάτων η νεοδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει να μετακυλίσει και αυτό το κόστος στον ασφαλισμένο και υπερφορλογούμενο πολίτη.

Η κυβέρνηση από το 2019 που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας έχει αποτύχει παταγωδώς να ελέγξει με ορθό και επιστημονικά έγκυρο τρόπο της (συχνά προκλητή) ζήτηση φαρμάκου, μη υιοθετώντας σοβαρές δημόσιες πολιτικές πρόληψης, αδιαφορώντας για την εμπέδωση της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την επιτυχία του θεσμού του οικογενειακού ιατρού και αποφεύγοντας να εφαρμόσει διεθνώς παραδεκτά πρωτόκολλα συνταγογράφησης φαρμάκων και διαγνωστικών ελέγχων μέσω του ψηφιακού εργαλείου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Οι πολίτες, λοιπόν, θα σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος, αφού η νεοφιλεύθερη ιδεολογία και πρακτική του Υπουργού Υγείας, Άδωνη-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, αφήνουν την αγορά -αυτή τη φορά του φαρμάκου- όλο και πιο ασύδοτη, με πρόφαση το αόρατο -πραγματικά- χέρι της αυτορρύθμισης και εφαρμόζει τον ιδεοληπτικό ψυχαναγκασμό του ελάχιστου κράτους, μετακυλίοντας την ευθύνη και το λογαριασμό στους ασφαλισμένους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ζημιώνουν την κοινωνία και δεσμευόμαστε για την κατάργησή τους» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, βουλευτή Αχαΐας και τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης: Money Show: Την πρώτη λέσχη επιχειρηματιών «Elaeon» παρουσίασε ο Γιάννης Στεργής

Loading