Η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου επιτίθεται στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της ακρίβειας
Αναλυτικά, η δήλωση:
«Εν μέσω γενικευμένου κύματος ακρίβειας η κυβέρνηση αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας των πολιτών.
Σήμερα ανακοίνωσε ότι η ήδη ανεπαρκής επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται για δεύτερη φορά. Ενώ και το συνολικό ποσό επιδότησης για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο μειώνεται επίσης, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αυτή ούτε θέλει ούτε μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες από το γενικευμένο κύμα ακρίβειας.
Από την πλευρά μας καταθέσαμε εκ νέου την τροπολογία για μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων –πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, βενζίνη, φυσικό αέριο. Μία μείωση η οποία θα μπορούσε να ελαφρύνει ουσιωδώς νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η κυβέρνηση το αρνείται -άλλοτε με υπεκφυγές, άλλοτε με προκλητικά και προσβλητικά για τους πολίτες επιχειρήματα-και επιμένει να μην λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα. Είναι προφανές ότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό και η πολιτική αλλαγή είναι πια η μόνη λύση.»
Δείτε επίσης: Λιβανός: Είπα ειρωνικά το «εποποιία» στον Δούκα αλλά δεν έγινε αντιληπτό
- Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον: νέος κύκλος δωρεάν σεμιναρίων για τη νέα γενιά
- Βιωματικό εργαστήριο στην ΑΔΜΘ για αποφάσεις υπό πίεση – Νέα συνάντηση στις 4/11
- Στο μετρό της Ομόνοιας ΕΔΕ για τον άνδρα των ΜΑΤ που έριξε κρότου λάμψης μετά το συλλαλητήριο
- Ξεχωρίζει η Ίμβρος: Η ιστορική πορεία του νησιού από τους αρχαίους χρόνους ως σήμερα
- Η Χάιντι και τα βουνά ζωντανεύει στο Web Radio του Εθνικού Θεάτρου
![]()
