Η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου επιτίθεται στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της ακρίβειας
Αναλυτικά, η δήλωση:
«Εν μέσω γενικευμένου κύματος ακρίβειας η κυβέρνηση αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας των πολιτών.
Σήμερα ανακοίνωσε ότι η ήδη ανεπαρκής επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται για δεύτερη φορά. Ενώ και το συνολικό ποσό επιδότησης για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο μειώνεται επίσης, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αυτή ούτε θέλει ούτε μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες από το γενικευμένο κύμα ακρίβειας.
Από την πλευρά μας καταθέσαμε εκ νέου την τροπολογία για μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων –πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, βενζίνη, φυσικό αέριο. Μία μείωση η οποία θα μπορούσε να ελαφρύνει ουσιωδώς νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η κυβέρνηση το αρνείται -άλλοτε με υπεκφυγές, άλλοτε με προκλητικά και προσβλητικά για τους πολίτες επιχειρήματα-και επιμένει να μην λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα. Είναι προφανές ότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό και η πολιτική αλλαγή είναι πια η μόνη λύση.»
Δείτε επίσης: Λιβανός: Είπα ειρωνικά το «εποποιία» στον Δούκα αλλά δεν έγινε αντιληπτό
- Ασφάλεια για Ρωσία και Ουκρανία: Ο Πούτιν θέτει το πλαίσιο για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις και την Ευρώπη
- Βουλή: Ψηφίστηκε το ν/σ για την πρόσβαση στο διαδίκτυο – Παπαστεργίου: Φέρνει στην κοινωνία κάτι που περιμένει
- Σοκ στο Θιβέτ: σεισμός 7 ρίχτερ άφησε τουλάχιστον 16 νεκρούς και κατέρρευσαν 339 σπίτια
- «Άλμα» στη θεραπεία: Το εμβόλιο των Moderna/Merck μειώνει τον κίνδυνο θανάτου ή υποτροπής από μελάνωμα κατά 42%
- Σοκ στο Θιβέτ: Τουλάχιστον 16 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην Κίνα
![]()
