Έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη 31 Αυγούστου στις Βρυξέλλες, στις 14:00 ώρα Ελλάδος – Αντικείμενο συζήτησης θα είναι οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και οι μεταναστευτικές ροές.
Ο Υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας, Αλες Χόις ανέφερε «Θέλουμε να συντονίσουμε τη θέση της ΕΕ σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των δυνητικών επιπτώσεων της κατάστασης στη μετανάστευση και την ασφάλεια στην ΕΕ».
Ο ίδιος τονίζει πως «ο στόχος είναι επίσης να αναπτυχθεί μια σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν στην αποτροπή της επανάληψης του σεναρίου του 2015, όταν τα κράτη μέλη αντιμετώπισαν τεράστια μετανάστευση πίεση».
Εκτός από τους υπουργούς, θα συμμετάσχουν παράλληλα εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, της Frontex, της Europol, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το ‘Ασυλο (EASO) και του συντονιστή αντιτρομοκρατικής δράσης της ΕΕ.
Δείτε επίσης: Έφυγε από την ζωή ο Άκης Τσοχατζόπουλος
- Θερμή υποδοχή στην επίσημη πρεμιέρα της Αντιγόνης με τη Λένα Παπαληγούρα στο θέατρο Βράχων
- Ο Ολυμπιακός: Πρότυπο στον μεταγραφικό σχεδιασμό
- Η συνάντηση της πέτρας με τη μουσική: το VOLAX εμπνέει τον Βώλακα
- Από τις δροσιστικές γεύσεις της Ευρώπης: Τι επιλέγουν οι πολίτες για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα
- Μουρτζούκου: Στην εξέταση οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες – Φόβοι για εγκλήματα που δεν έχουν αποκαλυφθεί
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr