Ο Παύλος Πολάκης ζητά την παραίτηση του Σωκράτη Φάμελλου από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και την άμεση εκλογή νέου προεδρείου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Πολάκης δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στην εκλογή νέου προεδρείου και απαιτεί την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να προετοιμαστεί το κόμμα για τις επερχόμενες εκλογές.
Στην ανάρτησή του, αναφέρει: «Μετά την κατάρρευση του αφηγήματος και της στρατηγικής του προέδρου Σωκράτη Φάμελλου, θα πρέπει άμεσα να γίνουν τα εξής:
1. Άμεση επάνοδός μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
2. Άμεση παραίτηση του προέδρου Σωκράτη Φάμελλου και εκλογή νέου προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (διαδικασία στην οποία εννοείται ότι θα είμαι παρών).
3. Άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής προκειμένου να προχωρήσουμε στη:
α. Συγκρότηση εκλογικής οργανωτικής επιτροπής.
β. Συγκρότηση επιτροπής προγράμματος που θα δουλέψει στη βάση του προγράμματος των έξι πυλώνων και των δέκα και μιας προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μια προοδευτική διακυβέρνηση.
4. Άμεση εκκίνηση συνομιλιών με τις όμορες πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες που θέλουν και πιστεύουν στον σχηματισμό ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου.
Παύλος Πολάκης μέλος ΠΓ και ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προφανώς ΟΧΙ ανεξάρτητος βουλευτής.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
![]()

