Αλ. Γεωργούλης: Στους δικηγόρους του η δικογραφία – Πληροφορίες για κακοποιητική εργασιακή συμπεριφορά

Μεγάλες πολιτικές αναταράξεις προκαλεί η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και ξυλοδαρμό από την Ελένη Χρονοπούλου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι δικηγόροι του, μέχρι και σήμερα ο ευρωβουλευτής δεν έχει κληθεί από τη βελγική δικαιοσύνη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την καταγγελία βιασμού και ξυλοδαρμού. Παράλληλα, οι πληροφορίες που έρχονται κάνουν λόγο για περισσότερες καταγγελίες, οι οποίες τέθηκαν στο αρχείο λόγω ελλιπών αποδεικτικών στοιχείων.

propoli

Επιπλέον, στις Βρυξέλλες ολοένα και πληθαίνουν οι αναφορές για κακοποιητική εργασιακή συμπεριφορά από τον Αλέξη Γεωργούλη, κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα καταγγελία στο μέλλον. Πάντως, σήμερα αναμένεται οι δικηγόροι του να λάβουν τη δικογραφία από τις βελγικές Αρχές και τις επόμενες ημέρες αναμένονται περισσότερες εξελίξεις.

Eίχε αλλάξει πολλούς συνεργάτες

Κάτι που επίσης συζητείται έντονα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, είναι ότι ο μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αλλάξει πολλούς συνεργάτες μέχρι τώρα, με πληροφορίες να μιλούν για τουλάχιστον πέντε άτομα.

Στην περίπτωση που αρθεί η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη, οι αρχές θα στείλουν επιστολή και θα τον καλέσουν να καταθέσει, εξηγώντας τον λόγο που τον καλούν ή θα μπορούσε να πάει αστυνομικός στο σπίτι του να τον καλέσει να καταθέσει. Συνήθως, γίνεται με επιστολή. Στη συνέχεια, ο ίδιος δίνει την δική του εκδοχή και εν συνεχεία ο ανακριτής αποφασίζει για προφυλάκιση ή μη.

Τι λένε νομικοί κύκλοι των Βρυξελλών 

Έγκριτοι νομικοί των Βρυξελλών αναφέρουν ότι επειδή έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια, το πιο πιθανόν είναι να μην προφυλακιστεί, αλλά αντιθέτως να δοθεί ημερομηνία της δίκης λ.χ. σε ένα εξάμηνο και μέχρι τότε ο ίδιος θα παραμένει εκτός φυλακής και χωρίς περιοριστικούς όρους. Εφόσον καταδικαστεί για βιασμό, η ποινή για τον μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι από 5 μέχρι 10 χρόνια. Αναμένεται, πλέον, να συζητηθεί η υπόθεση στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Γεωργούλης μέσω των δικηγόρων του, δηλώνει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Δείτε επίσης: Βρετανία: Μυστηριώδες πλάσμα εντοπίστηκε στους δρόμους – Έκκληση των αρχών να μείνουν μακριά οι πολίτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading