Την άμεση εξομάλυνση του ρυθμού των μεταγγίσεων στο Παίδων Αγία Σοφία προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταματήσει η ταλαιπωρία περίπου 800 πολυμεταγγιζόμενων ασθενών. Η παρέμβασή του έγινε με ανάρτηση στο Χ, όπου αναφέρθηκε και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα για το θέμα στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, σήμερα στο «ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» έγινε ευρεία και πολύωρη σύσκεψη με τη συμμετοχή του ΕΚΕΑ, το οποίο εκπροσωπήθηκαν η Πρόεδρος και ο Επιστημονικός Διευθυντής, καθώς και του Διοικητή και της Αν. Διοικήτριας του Νοσοκομείου, της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας, των Διευθυντών των 2 μονάδων μεσογειακής αναιμίας και της Διευθύντριας με την Προϊσταμένη του Τμήματος Αιμοδοσίας.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πλήρης αποτύπωση της κατάστασης για την κάλυψη των μεταγγισιακών αναγκών των ασθενών με θαλασσαιμία, ενώ καταρτίστηκε άμεσο σχέδιο για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων. Στο Παίδων μεταγγίζονται 800 πάσχοντες.
Το ΕΚΕΑ, σε άμεση και καθημερινή συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς και την αιμοδοσία, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την τάχιστη εξομάλυνση του ρυθμού των μεταγγίσεων, ώστε να παύσει άμεσα η ταλαιπωρία των πολυμεταγγιζόμενων.
![]()
