Ανάγκη άμεσης χάραξης ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου, σύμφωνα με τον Νικόλα Φαραντούρη

Ανάγκη άμεσης χάραξης ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου, σύμφωνα με τον Νικόλα Φαραντούρη

Αναγκαία η άμεση χάραξη ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νικόλας Φαραντούρης, επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη για τη χάραξη της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, λόγω των σοβαρών γεωπολιτικών απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα. Οι αρνητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας και της Λιβύης καθιστούν αναγκαία την άμεση χάραξη ΑΟΖ. Η στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας από φίλους και εχθρούς καθιστά αυτήν τη διαδικασία επιτακτική.

Ο Φαραντούρης ζητεί επίσης διευκρινίσεις σχετικά με τα γεωπολιτικά ανταλλάγματα που η Ελλάδα ενδέχεται να έχει αποδεχθεί, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου για τη μεταφορά φυσικού αερίου, η οποία περιορίζει την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Η συμφωνία αυτή ενισχύει την Αίγυπτο ως ενεργειακό κόμβο, εις βάρος των γεωπολιτικών συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Καθώς αναλύει τις επιπτώσεις της επικοινωνίας του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, ο Φαραντούρης θέτει κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τη συνεργασία και τη στρατηγική υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα. Κλείνει με την προειδοποίηση ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει άμεσα, προτού η γεωπολιτική θέση της χώρας γίνει μη αναστρέψιμη. Η ανάγκη για ενεργή πολιτική σε σχέση με την ΑΟΖ είναι επιτακτική, καθώς βρισκόμαστε ήδη σε ώρα μηδέν.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play