Για την βούληση της κυβέρνησης να βρεί λύσεις εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου για ενίσχυση επιχειρήσεων σε σεισμόπληκτες περιοχές μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει, μέσα από τον νέο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ΄οίκον», σε περαιτέρω ενίσχυση των σεισμόπληκτων επιχειρήσεων εντάσσοντας και αυτές στο ευνοϊκό καθεστώς των αυξημένων πόρων όπως ισχύει για τις απολιγνιτοποιημένες περιοχές και αυτές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές.
Απαντώντας, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Γεωργιάδης συμφώνησε μαζί του, για την ανάγκη να δοθούν κίνητρα μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, ώστε να παραμείνουν οι επιχειρήσεις στις σεισμόπληκτες περιοχές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι, όσες επιχειρήσεις δεν έχουν απορροφήσει ούτε ένα ευρώ, μπορούν να κάνουν νέα αίτηση και να ενταχθούν στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα.
Δείτε επίσης: Σύγκρουση Κεραμέως-Φίλη: «Είστε Αξιωματική Αντιπολίτευση και έχετε επιλέξει τον λαϊκισμό»
- Π. Μαρινάκης για την ανάπλαση της ΔΕΘ: Μητροπολιτικό Πάρκο 120 στρεμμάτων και νέο εκθεσιακό κέντρο
- Σφοδρή κριτική σε όσους θεωρούν ψυχιατρείο την πολιτική αλλαγή στη χώρα
- Σοκ στη Νέα Σμύρνη: Δολοφονία και αυτοκτονία με δύο νεκρούς σε πολυκατοικία
- Σοκ στην Κέρκυρα: Οδηγός στον εισαγγελέα για τον θάνατο σκύλου στους Αυλιώτες
- Κλιμακώνεται η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ – Καναδά μετά τους νέους δασμούς
![]()
