Σημαντικές εξελίξεις στην έρευνα της υπόθεσης Marfin ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Στην 16η επέτειο του τραγικού περιστατικού, ο υπουργός ανέφερε ότι το υλικό που υπήρχε δεν είχε αξιοποιηθεί σωστά στο παρελθόν.
Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί τώρα;», ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγησε ότι η Αστυνομία κατάφερε να συγκεντρώσει και να αξιολογήσει το υλικό με συστηματικό τρόπο, υπογραμμίζοντας πως το υλικό υπήρχε και δεν είχε αξιοποιηθεί όπως έπρεπε.
Ο υπουργός τόνισε ότι η δικογραφία είναι εκτενής και απαιτεί πειστικά αποδεικτικά στοιχεία για να προχωρήσει η διαδικασία. «Η δικογραφία έχει χιλιάδες σελίδες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση του υλικού είναι κρίσιμη για την πορεία της υπόθεσης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία των αστυνομικών υπηρεσιών, σημειώνοντας ότι η ΕΛΑΣ έχει εργαστεί συστηματικά για την υπόθεση από το 2019, με τη συμμετοχή έμπειρων αξιωματικών. Η αστυνομία συλλέγει τα πληρέστερα στοιχεία προς τη Δικαιοσύνη, υπογράμμισε, αναδεικνύοντας τη σημασία της λογοδοσίας και του κράτους δικαίου.
Τέλος, προανήγγειλε νέες εξελίξεις στην υπόθεση, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις και σε άλλες υποθέσεις που συνδέονται με επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη.
![]()

