Ανδρουλάκης και η κριτική του για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με επίκεντρο την ακρίβεια και την κοινωνική ανισότητα. Μετά από σφοδρή κριτική του Νίκου Ανδρουλάκη προς τον πρωθυπουργό στη Βουλή σχετικά με την ακρίβεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανήλθε, καταγγέλλοντας ότι οι κυβερνητικές επιλογές δημιουργούν απογοήτευση και ανισότητες. Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τράπεζες στα σχολεία με χρήματα των πολιτών, ενώ θα έπρεπε να εφαρμόσει φορολογία 500 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο Ανδρουλάκης τόνισε ότι οι χαμηλοί μισθοί επιδεινώνουν την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, παραπέμποντας στις στατιστικές της Eurostat που κατατάσσουν τη χώρα μας με τον δεύτερο χαμηλότερο μέσο μισθό στην Ευρώπη.
Κατήγγειλε ότι όταν το ΠΑΣΟΚ αναλάβει την κυβέρνηση, θα προτείνει δικαιότερα μέτρα για την ακρίβεια. Σημείωσε ότι οι τιμές βασικών προϊόντων, όπως το μοσχαρίσιο κρέας και τα ρεβίθια, έχουν εκτοξευθεί λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης.
Στην ομιλία του, αναφέρθηκε και στην ανάγκη ελέγχων στην αγορά, ενώ ρώτησε τον πρωθυπουργό σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις, χαρακτηρίζοντας την προαναγγελθείσα ελάφρυνση για τη μεσαία τάξη ως επικοινωνιακό τρικ. Υπογράμμισε ότι οι πιο φτωχοί πολίτες δεν θα δουν καμία βελτίωση από τις πολιτικές της κυβέρνησης. Τέλος, ο Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε προτάσεις για κοινωνικές κατοικίες, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνητικές επιδοτήσεις ενοικίου δεν αφήνουν πίσω καμία υποδομή για το μέλλον.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
