Επέστρψε σήμερα η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο
«Σε μια κίνηση υψηλού συμολισμού, η ελληνική σημαία κυματίζει πάλι σήμερα στο Κίεβο, η ελληνική πρεσβεία άνοιξε πάλι τις πόρτες της στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας» ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Κένυας Ρέιτσελ Ομάμο.
Επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο ως επιτετραμμένος τοποθετήθηκε ο Μανώλης Ανδρουλάκης, ο τελευταίος διπλωμάτης που έφυγε από τη μαρτυρική πλέον πόλη της Μαριούπολης, γνωστοποίησε ακόμα ο Νίκος Δένδιας.
Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα μέσω της πρεσβείας της στο Κίεβο και του προξενείου στην Οδησσό, βρίσκεται δίπλα στην ομογένεια, αλλά και δίπλα στον ουκρανικό λαό.
Δείτε επίσης: ΠτΔ: Τα πολύτιμα κεκτημένα της Ενωμένης Ευρώπης χρειάζονται διαρκή επαγρύπνηση και υπεράσπιση
- Οι κατσιμιχαίοι, 40 χρόνια από τα ζεστά ποτά και η δημιουργική πορεία του Σπύρου Αραβάνη
- Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η ανάγκη για περισσότερη στρατηγική στον αγώνα
- Συναγερμός στη Βρετανία μετά από επίθεση με μαχαίρι σε τρένο: 10 τραυματίες, οι 9 σε σοβαρή κατάσταση
- Ο Κικίλιας παρευρέθηκε στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Συναντήσεις και προγραμματισμένες υποχρεώσεις
- Απειλές του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ για κλιμάκωση επιθέσεων κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο
![]()
