Το μεταναστευτικό συζητήθηκε στη Βουλή προκαλώντας ένταση μεταξύ του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα
Ο κ. Δρίτσας στο πλαίσιο της συζήτησης στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων δήλωσε πως κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το μεταναστευτικό υπήρχαν τρεις στόχοι:
«Το μεταναστευτικό είναι δυναμικό ζήτημα, αλλά χρειάζεται τρία πράγματα. Ανθρώπινα δικαιώματα με ανθρωπισμό και αλληλεγγύη στον ανθρώπινο πόνο, τήρηση διεθνούς δημοκρατικής νομιμότητας και σεβασμός στα γεωπολιτικά δεδομένα, γιατί ξέραμε ότι το μεταναστευτικό ταράζει τις κρατικές αντιθέσεις».
Ο κ. Μηταράκης με την σειρά του απάντησε πως οι μεγάλες διαφορές της Νέας Δημοκρατίας και των κομμάτων της Αριστεράς είναι παραπάνω από εμφανείς και απάντησε στον κ. Δρίτσα λέγοντας:
«Μίλησε όχι για ιδεολογικές διαφορές αλλά για πολιτικές που οφείλουμε, στη χώρα μας. Αναφερθήκατε στους τρεις στόχους που είχατε θέσει τότε με τον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα. Μιλήσατε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την προάσπιση της διεθνούς νομιμότητας και για τα γεωπολιτικά δεδομένα. Απουσιάζει η Ελλάδα και οι Έλληνες από τους στόχους σας».
Στη συνέχεια ο κ. Μηταράκης είπε πως στους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει η προστασία των νησιών μας, οι επιπτώσεις του μεταναστευτικού στη χώρα μας, όλα αυτά που βίωσε η Μυτιλήνη, η Χίος, η Κως, η Λέρος, η Ειδομένη, η Αθήνα. Συνεπώς απουσιάζει η επίπτωση στη χώρα μας.
Δείτε επίσης: Nίκος Ανδρουλάκης: «Θέλω μια νέα, σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες»
- Ναι στις νέες παραγωγικές επενδύσεις του ΟΛΠ, ζητά το ΕΒΕΠ με φρένο στην ανεξέλεγκτη καθετοποίηση
- Τρεις προκλήσεις για την ευρωπαϊκή αγορά εργασίας ανέδειξε η Νίκη Κεραμέως
- Ανοίγουν τα εισιτήρια του Παγκόσμιου Κυπέλλου U17 2026: διαθέσιμα από σήμερα για το Κατάρ και την Ελλάδα
- Σύλληψη Ρουμάνου ρασοφόρου στην Ουρανούπολη για ευρωπαϊκό ένταλμα οδήγησης χωρίς δίπλωμα
- MLS: Ακόμα και στα 39 του ο Μέσι παίρνει τα πράγματα προσωπικά και απαντά στον Αλόνσο
![]()

