(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

ΣΥΡΙΖΑ: Εν αναμονή σαρωτικών αλλαγών η αξιωματική αντιπολίτευση – Σενάρια και για εκπρόσωπο Τύπου

Η ολοκλήρωση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί εν τέλει να μην έφερε εσωκομματικές εκλογές, ωστόσο είναι δεδομένο ότι δημιούργησε νέα δεδομένα στο κόμμα, με τις αλλαγές το προσεχές διάστημα να είναι βέβαιες.

Σε συνάντηση που είχε με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι στηρίζει την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, όπως είναι και στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι έτοιμος να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων στο κόμμα.

propoli

Όλα δείχνουν ότι έρχονται αλλαγές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πιθανώς σε σύντομο χρονικό διάστημα. Φαίνεται πάντως ότι ακόμη εξετάζεται το εύρο, εάν δηλαδή θα γίνουν άμεσα κάποιες διορθωτικές κινήσεις και σε δεύτερο χρόνο σαρωτικές αλλαγές ή αν αυτές οι αλλαγές θα προχωρήσουν άμεσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν θα γίνουν αλλαγές σε θέση ή θέσεις γραμματέων. Γραμματέας του κόμματος είναι η Ράνια Σβιγκου και αναπληρωτής γραμματέας ο Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος ακούγεται ότι δεν θα συνεχίσει στη θέση. Δεν είναι ακόμα βέβαιο εάν η κυρία Σβιγκου θα συνεχίσει ή όχι.

Τη θέση εκπροσώπου Τύπου σήμερα την κατέχει η Δώρα Αυγέρη. Είναι βέβαιο ότι επιθυμεί και θα γίνει ένταξή της στο ευρωψηφοδέλτιο. Άρα αναζητείται πρόσωπο που θα σηκώσει το μεγάλο βάρος της εκπροσώπησης στην πορεία προς την ευρωκάλπη.

Ανασυγκρότηση και επανενεργοποίηση του εκτελεστικού γραφείου με συμμετοχή προέδρου γραμματέων, γραμματέως κοινοβουλευτικής ομάδας και μελών πολιτικής γραμματείας.

Κομβικό στοιχείο το οποίο μένει να απαντηθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, είναι εάν θα γίνουν αλλαγές και στην πολιτική γραμματεία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Κι όλα δείχνουν ότι αναζητούνται οι ημερομηνίες για τη συνεδρίασή της. Ωστόσο, η συνεδρίαση αυτή θα απαιτηθεί αν υπάρξουν τελικά μεγάλες αλλαγές και αυτό δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη.

Aliri

Πηγή: ertnews.gr

Δείτε επίσης: Καιρός – Σ. Αρναούτογλου: «Βροχές σε αρκετές περιοχές – Μέχρι και 22 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία»

Loading