Απαιτούνται άμεσες λύσεις για τους συνταξιούχους, δηλώνει ο Κώστας Τσουκαλάς

Απαιτούνται άμεσες λύσεις για τους συνταξιούχους, δηλώνει ο Κώστας Τσουκαλάς

Απαιτούνται καθαρά λόγια στους συνταξιούχους λόγω χηρείας, επισημαίνει ο Κώστας Τσουκαλάς σε δήλωση του, αναφερόμενος στις δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας Άννας Ευθυμίου. Οι συνταξιούχοι έχουν κουραστεί από τον διαχρονικό εμπαιγμό της τελευταίας δεκαετίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζει ότι ο νόμος 4387/2016 προβλέπει περικοπή στη σύνταξη λόγω θανάτου μετά την τριετία, και ότι στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα που εκδόθηκαν μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, η εφαρμογή δεν έχει γίνει ακόμη. Ρωτά αν θα αλλάξει η διάταξη με αναδρομική ισχύ ή αν θα ζητηθούν χρήματα από τους δικαιούχους.

Επιπλέον, αναφέρει ότι η εγκύκλιος Τσακλόγλου προβλέπει την καταβολή μιας εθνικής σύνταξης σε περίπτωση σώρευσης συντάξεων και ρωτά αν θα εφαρμοστεί ή αν θα υπάρξει νέα νομοθεσία. Επίσης, αναφέρεται σε περικοπές που ήδη ισχύουν για συντάξεις που εκδόθηκαν πριν την εφαρμογή του Ν. 4387/2016.

Καταλήγει με ερωτήματα για την πολιτική της κυβέρνησης, ζητώντας να διευκρινιστεί αν θα συνεχιστεί η μη επίλυση των ζητημάτων που κρατούν σε ομηρία τους συνταξιούχους.

Loading

Play