Παντελής άγνοια για την Αυτοδιοίκηση καταλογίζουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, απαντώντας σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τη μεταφορά των Υπηρεσιών Δόμησης από τους δήμους σε κεντρικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στον πίνακα αρμοδιοτήτων αναφέρεται ρητά ότι οι δήμοι έχουν αρμοδιότητα την εφαρμογή του Κώδικα Πολεοδομίας και Χωροταξίας. Επίσης, το άρθρο 97Α του Καλλικράτη παραμένει σε ισχύ και ρυθμίζει επικουρικά τα ζητήματα στελέχωσης των Υπηρεσιών Δόμησης.
Επιπλέον, στον πρόσφατα ψηφισμένο Κώδικα Πολεοδομίας – Χωροταξίας, στο άρθρο 317 αναφέρεται ότι αρμόδια όργανα για τη χορήγηση των διοικητικών πράξεων που σχετίζονται με την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών είναι οι ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά από τις οικείες διατάξεις.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
![]()

