Ο Κωστής Χατζηδάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με την εντιμότητα που προβάλλει, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας επιστρέφει με τον ίδιο τρόπο παροχολογίας που είχε στο παρελθόν, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία.
Ο Χατζηδάκης εξέφρασε την απορία του για τέσσερα κρίσιμα ζητήματα. Πρώτον, αναρωτήθηκε τι συνέβη το 2019, όταν ο Τσίπρας προκήρυξε εκλογές και επαναλειτούργησε τη Βουλή για να περάσει νομοσχέδιο με παροχές, όπως η μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα. Δεύτερον, ζήτησε τη γνώμη του Τσίπρα για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου σχετικά με τον κ. Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες.
Επιπλέον, ο Χατζηδάκης σημείωσε ότι ο Τσίπρας αύξησε 30 φόρους κατά τη διάρκεια της θητείας του, μειώνοντας μόνο τον φόρο στα καζίνο. Τέλος, επεσήμανε ότι ο Τσίπρας δεν έχει διευκρινίσει την προέλευση των χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία.
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο Χατζηδάκης ανέφερε ότι η υπόσχεση για την 13η σύνταξη κοστίζει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι το κόστος είναι 1,6 δισεκατομμύρια. Τόνισε την ανάγκη για διαφάνεια στις προτάσεις των κομμάτων και την υποχρέωση τους να υποβάλλουν εκθέσεις δαπανών.
Ο Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να προχωρά σε συγκεκριμένες πολιτικές, όπως η μείωση της φορολογίας και η ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ενώ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη μείωση των τιμών των καυσίμων.
![]()

