Ο κ. Φάμελλος είναι αρχηγός κόμματος που έχει υποστεί πτώση 12-13 μονάδων από τα ποσοστά των τελευταίων εκλογών, ενώ η Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγορεί για κατάρρευση του ΕΣΥ και φτώχεια, προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 24 μονάδες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στη Βουλή στην παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ή αυτά που λέτε, δεν είναι έτσι ή κάτι δεν κάνετε καθόλου καλά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Φάμελλου για την «Ομάδα Αλήθειας», ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να πλήγουν την Ομάδα διότι «είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης της κοινής γνώμης». Ως παράδειγμα, ανέφερε τη σημερινή δημοσίευση βίντεο της Ομάδας Αλήθειας με τον κ. Πολάκη, ο οποίος σε παλαιότερη συνέντευξή του δήλωσε ότι θα φέρει νόμο που θα απαγορεύει τις αναβολές σε δίκες πάνω από ένα μήνα. «Κι αυτό, σήμερα που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε 6η αναβολή μέσα σε δύο χρόνια σε δίκη στην οποία κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ», πρόσθεσε ο υπουργός.
Όσον αφορά τα ζητήματα Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι ο κ. Φάμελλος είναι πρόεδρος του κόμματος που κυβέρνησε για πεντέμισι χρόνια και για τα 128 νοσοκομεία της χώρας είχε επενδύσει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ τα έξι χρόνια της Νέας Δημοκρατίας δαπανήθηκαν 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Ανέφερε επίσης ότι το επιχείρημα ότι η ΕΕ δίνει το 7,5% του ΑΕΠ της για την Υγεία θα πρέπει να ισχύει και για την Ελλάδα είναι λανθασμένο, καθώς «στην Ελλάδα δίνουμε το 15% του ΑΕΠ ενώ στην Ευρώπη δίνουν το 10%».
Τέλος, επισήμανε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την κατάρρευση του ΕΣΥ, «στην πραγματικότητα λέτε στον κόσμο, αν έχεις λεφτά μην πας στο ΕΣΥ, πήγαινε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο». Προέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να διαδίδει αυτή την αφήγηση, υπογραμμίζοντας ότι «δεν καταρρέει το ΕΣΥ» και ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε όλους τους δείκτες σε σύγκριση με το παρελθόν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ