Η αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη συνεδρίαση της Βουλής, η οποία αφορούσε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις υποκλοπές, ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο. Ο Φάμελλος κατήγγειλε ένα «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» εκ μέρους της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ως «σοφιστείες», αναφερόμενος στην αύξηση του απαιτούμενου αριθμού ψήφων για την έγκριση της εξεταστικής επιτροπής στις 151, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνιστά θέμα εθνικής άμυνας ή εξωτερικής πολιτικής.
«Δεν θα νομιμοποιήσουμε τη νέα παραβίαση του Συντάγματος. Είναι ώρα να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα. Θα υπάρχει δημοκρατία και ισονομία στην πατρίδα μας, όχι αυτή η λαίλαπα. Κύριε πρόεδρε, αποχωρούμε από τη συνεδρίαση γιατί η ΝΔ προσβάλλει τη Βουλή, τους πολίτες και το Σύνταγμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος.
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
![]()

