Η απομάκρυνση του τελωνείου από τη σημερινή του θέση στην Καβάλα βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης του Κυριάκου Πιερρακάκη στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τον υπουργό να μιλά για πάγιο αίτημα των πολιτών. Στο Επιμελητήριο Καβάλας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Γιάννη Παναγιωτίδη και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, με αντικείμενο την τοπική οικονομία, τις υποδομές και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.
Ακολουθούν οι δηλώσεις των κ. Πιερρακάκη και Παναγιωτίδη:
Κυριάκος Πιερρακάκης: «Πρόεδρε, θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για την ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση που είχαμε εδώ, στο Επιμελητήριο Καβάλας, με τους παραγωγικούς φορείς. Η δουλειά μας είναι να είμαστε στο πεδίο, να ακούμε και να πράττουμε, στην Καβάλα όπως και σε κάθε γωνιά της χώρας. Ανταποκρινόμαστε από κοινού με την ΑΑΔΕ σε ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της Καβάλας: το τελωνείο, οι χώροι ελέγχου και αποθήκης, θα φύγουν από το σημείο στο οποίο βρίσκονται σήμερα.
Προτεραιοποιούμε […] το βιοτεχνικό πάρκο ως βασική εναλλακτική. Άμεσα, έπειτα από τις αυτοψίες οι οποίες θα γίνουν, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το χρονοδιάγραμμα.
Αυτό που μπορώ σήμερα, όμως, να σας πω, είναι ότι θα είναι εξαιρετικά σύντομα. Από εκεί και πέρα, επιτρέψτε μου να επαναλάβω αυτό το οποίο είπα στην αρχή: τη διαφορά την κάνουν οι πράξεις επί του πεδίου. Και η ανάπτυξη έχει νόημα όταν διαχέεται σε κάθε γωνιά της χώρας.
Σας ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ. Να είστε καλά. Για όλα τα υπόλοιπα θα συζητήσουμε το επόμενο διάστημα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και με συγκεκριμένες λύσεις. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».
Γιάννης Παναγιωτίδης: «Παρουσία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup Κυριάκου Πιερρακάκη, βρισκόμαστε στο Επιμελητήριο Καβάλας, όπου έγινε η σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς. Έχει απαντήσει σε πολλά θέματα που απασχολούν την τοπική οικονομία, αλλά και γενικότερα την οικονομία. Νομίζω ότι φεύγουμε σοφότεροι και ευχαριστημένοι με αυτά που ακούσαμε. Το κυρίαρχο και η είδηση της ημέρας είναι η δήλωση για την απομάκρυνση του τελωνείου. Νομίζω, ένα σημαντικό έργο που εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τριάντα με σαράντα χρόνια προσπαθεί η Καβάλα να απεγκλωβιστεί από τη λειτουργία του.
Νομίζω ότι σήμερα η ανακοίνωση του υπουργού για την απομάκρυνση και μάλιστα τη σύντομη απομάκρυνση στον χώρο του ΒΙΟΠΑ, στα κτίρια του ΒΙΟΠΑ, είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση για την περιοχή μας. Τον ευχαριστούμε θερμά για αυτό».
![]()
