ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Απόψε οι δευτερολογίες πολιτικών αρχηγών και η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη διαδικασία στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ η τριήμερη διαδικασία στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων.

propoli

Στην αρχική του ομιλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για την τεραετία 2023-2027 για όλους τους τομείς, από την οικονομία και την ανάπτυξη μέχρι τα εθνικά θέματα, την κοινωνική πολιτική και τα έργα υποδομών με στόχο «Να γίνουμε οι αρχιτέκτονες του πεπρωμένου μας», όπως σχολίασε, κλείνοντας την 75λεπτη ομιλία του και έχοντας καταγράψει το πλάνο της επόμενης τετραετίας, που το χαρακτήρισε «πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό».

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του μέχρι πριν λίγες μέρες και επί 11 χρόνια αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, επέμεινε στη «γκρίζα» περιγραφή της ελληνικής πραγματικότητας και της κυβερνητικής πολιτικής, χωρίς ωστόσο να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους.

Πυρά εφ’ όλης της κυβερνητικής πολιτικής και των δεσμεύσεων επεφύλαξε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αμφισβήτησε το κυβερνητικό αφήγημα επιτυχίας στην οικονομία και εστίασε ιδιαίτερα στο κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία.

Για μια νέα οικονομική κρίση που βρίσκεται προ των πυλών έκανε λόγο στην ομιλία του ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας ότι το κόμμα του θα είναι ο πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν-Μητσοτάκη εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους

Loading