Content:
Η Νέα Αριστερά απορρίπτει τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική επιτροπή κατά Καραμανλή.
Δεν καταφέρνουν να συμφωνήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά στην πρόταση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει πιθανές ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών. Η απόφαση της Κουμουνδούρου να συμπεριλάβει και τον πρωθυπουργό στην πρότασή της για προανακριτική δεν έχει ευοδωθεί.
Η Νέα Αριστερά καλεί τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να μην συμμετάσχουν στις ενέργειες του καθεστώτος Μητσοτάκη. Η αντιπολίτευση πρέπει να αποτρέψει τη Νέα Δημοκρατία από το να εξασφαλίσει την κάλυψη των ποινικών ευθυνών Μητσοτάκη και Καραμανλή μέσω προτάσεων που αναμένεται να καταψηφιστούν. Η Νέα Αριστερά δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στο σχέδιο κάλυψης που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία. Απέναντι στη νέα προσπάθεια συγκάλυψης, απαιτούνται μαζικές κινητοποιήσεις της κοινωνίας, τόσο ενάντια στην κάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών όσο και για τη συνολική ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική κατά Μητσοτάκη και Καραμανλή στάλθηκε αργά το βράδυ στη Νέα Αριστερά και περιλαμβάνει και ποινικές ευθύνες του Πρωθυπουργού. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά τέσσερις βουλευτές για να προχωρήσει η πρόταση στην ψηφοφορία, που αναμένεται να κατατεθεί την Παρασκευή (30/05).
Η έκβαση αυτής της διαδικασίας εγείρει ερωτήματα, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ανεξάρτητοι βουλευτές του κόμματος Κασσελάκη μπορεί να θελήσουν να υπογράψουν την πρόταση χωρίς περαιτέρω συζήτηση για το περιεχόμενό της.
in.gr
![]()

