Αρνείται τις κατηγορίες ο Αλέξης Γεωργούλης

Πολιτικές προεκτάσεις και σκοπιμότητες «βλέπει» στην υπόθεση η πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη, όπως φαίνεται από τη χθεσινή ανακοίνωση των Βέλγων δικηγόρων του, μέσω της οποίας ενημέρωσαν ότι δεν έλαβαν πρόσβαση στο φάκελο της δικογραφίας, καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας.

Οι Βέλγοι δικηγόροι συνδέουν το «χρονοδιάγραμμα της έρευνας» των βελγικών Αρχών με το γεγονός ότι σε λίγες εβδομάδες στην Ελλάδα έχουμε εκλογές, επιχειρώντας έτσι να αποδώσουν πολιτική χροιά στην υπόθεση υποννοώντας μάλιστα ότι η διαδικασία είναι κατευθυνόμενη, με σκοπό να υπάρξει πολιτική βλάβη για τον ίδιο και, εμμέσως, για τον ΣΥΡΙΖΑ.

propoli

Στην ανακοίνωσή τους οι Βέλγοι δικηγόροι αναφέρουν ότι ο Αλέξης Γεωργούλης «δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για το χρονοδιάγραμμα αυτής της έρευνας και λυπάται βαθιά. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό που μόλις τρία χρόνια αργότερα αυτή η καταγγελία δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα».

Ως προς τις βαριές κατηγορίες για βιασμό και κακοποίηση ο Αλέξης Γεωργούλης, μέσω των δικηγόρων, τις αρνείται κατηγορηματικά: «Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει από κάθε άποψη τις κατηγορίες της κυρίας Χρονοπούλου», ενώ σημειώνεται ότι ζήτησε την άρση της ασυλίας του «για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Στις αρχές Απριλίου 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμεινε έκπληκτος όταν έμαθε, με αφορμή αίτημα για άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε υποβάλει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για πράξεις άσεμνες που φέρεται να έγιναν τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Αυτοί οι ισχυρισμοί αμφισβητούνται επίσημα. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει από κάθε άποψη τις κατηγορίες της κυρίας Χρονοπούλου.

Ο Αλέξης Γεωργούλης ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για να χυθεί κάθε φως σε αυτή την υπόθεση. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για να αποδείξουν την αλήθεια. Μέσω των δικηγόρων του έχει ζητήσει να τον ακούσουν οι ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να εξηγήσει τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει την απάντηση στο αίτημα αυτό, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για το χρονοδιάγραμμα αυτής της έρευνας και λυπάται βαθιά. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό που μόλις 3 χρόνια αργότερα αυτή η καταγγελία δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας.

Ο κ. Γεωργούλης και η συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στον φάκελο και δεν θα γίνουν περαιτέρω σχόλια σε αυτό το στάδιο».

Δείτε επίσης: Καραγιαννακίδης για Αλ. Γεωργούλη: Πώς γίνεται να μην ήξερε ο υπερευαίσθητος ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρχε μια σημαντικότατη καταγγελία;

Loading