(ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

Αθλητισμός: 21 Ολυμπιονίκες εντάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις

Την ένταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις 21 αθλητών που έχουν πρωταγωνιστήσει και διακριθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες ανακοίνωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε τους Ολυμπιονίκες στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Ιωάννης Καποδίστριας» του ΥΠΕΘΑ και τους τίμησε για τα επιτεύγματα που πέτυχαν, χαρίζοντας υπερηφάνεια, τιμή και συγκίνηση στην ελληνική κοινωνία.

propoli

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι η ένταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις των Ολυμπιονικών μας αποτελεί ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς τους στη χώρα.

Η σχετική ΚΥΑ μεταξύ των Υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εθνικής Άμυνας υπεγράφη τον Αύγουστο του 2021.

Η διαδικασία ένταξής τους, η οποία ξεκίνησε το Νοέμβριο το 2022, ευρίσκεται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο, καθόσον αναμένονται οι αποφάσεις των Ανωτάτων Υγειονομικών Επιτροπών, ώστε να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Πανίδης και ο Διευθυντής της ΑΣΑΕΔ Πλοίαρχος Δημήτριος Ανδριόπουλος.

Δείτε επίσης: Debate: Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες – Τι αποκάλυψαν οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν

Loading