Αυγενάκης: «Όλη η αθλητική οικογένεια ζητά το αυτονόητο»

Στον Alpha Radio 9,89 φιλοξενήθηκε σήμερα (21/7) ο Λευτέρης Αυγενάκης. Τα κυριότερα σημεία από τη συνέντευξη του υφυπουργού Αθλητισμού: 

· Οι τελευταίες ενέργειες Ερντογάν δεν είναι παρά η προσπάθειά του να απευθυνθεί στο εσωτερικό του για την προσωπική επιβίωση και επικράτηση.

propoli

· Ήταν μια πολύ συγκινητική βραδιά τις προάλλες στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά: Πολύ μεγάλη ικανοποίηση να σε αγκαλιάζει με αυτό τον τρόπο η οικογένεια των Ολυμπιονικών. Πριν από ένα χρόνο συναντηθήκαμε για να θέσουμε τις βάσεις για τον αθλητισμό του μέλλοντος. Ένα χρόνο μετά βρεθήκαμε πάλι για να κάνουμε τον απολογισμό μας.

· Όλη η αθλητική οικογένεια ζητά το αυτονόητο, δηλαδή οξυγόνο στις αθλητικές ομοσπονδίες. Οι αθλητές που δίνουν την ψυχή τους και καταθέτουν το μεράκι τους για τον αθλητισμό, θέλουν να ολοκληρωθεί η αθλητική μεταρρύθμιση, κόντρα σε κάποιους που θέλουν να παραμείνει η κατάσταση στον αθλητισμό ως έχει, επενδύοντας στην στασιμότητα.

· Με το καθεστώς που υπάρχει σήμερα, ζημιώνονται οι πολλοί, επειδή το θέλουν οι λίγοι. Αυτό θα τελειώσει. Η μεταρρύθμιση στον αθλητισμό πρέπει να ολοκληρωθεί και θα γίνει επειδή οι αθλητές, το υγιές τμήμα της αθλητικής οικογένειας το ζήτησε και εμείς, η κυβέρνηση μας ανταποκρινόμαστε.

· Από το 1990 έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις, με τους προκατόχους μου, για την διοικητική ανανέωση των ομοσπονδιών, οι οποίες συζητήσεις ολοκληρώνονταν πάντα με τη δέσμευση των ομοσπονδιών ότι θα το κάνουν οι ίδιες, όπως ορίζουν οι κανονισμοί τους κ.ο.κ.. Τελικά τι γινόταν; Ο Υπουργός Αθλητισμού αποχωρούσε κι εκείνοι έμεναν στις θέσεις τους. Και πέρασαν τρεις και τέσσερις δεκαετίες με την ίδια κατάσταση. Ως εδώ!

· Για πρώτη φορά, στις εκλογές θα συμμετέχουν ως εκλέκτορες τα ενεργά και νόμιμα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Διάφανα και καθαρά.
Ήδη έχουμε δημιουργήσει το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και 5.000 σωματεία έχουν ενταχθεί σε αυτό. Μάλιστα, μετά από πολλά χρόνια, θα λάβουν και οικονομική ενίσχυση απευθείας από την Πολιτεία.

Πηγή: ΑΜΝΑ

Δείτε ακόμη: Κορονοϊός: 36 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Δύο ακόμη νεκροί

Loading