Μπαίνει σε αντιπολιτευτικούς ρυθμούς ο ΣΥΡΙΖΑ – Η επόμενη μέρα στην Κουμουνδούρου

Στις 5 Οκτωβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, και τότε αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές στη σύνθεση του προεδρείου, και να «κλειδώσουν» και οι τομεάρχες.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πλέον μπαίνει σε κανονικούς αντιπολιτευτικούς ρυθμούς με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Στέφανο Κασσελάκη να επιτίθεται ήδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο γραφείο του στη Βουλή πραγματοποιεί συνεχώς συναντήσεις με βουλευτές αλλά και με στελέχη του κόμματος και τις επόμενες μέρες θα μεταβεί και πάλι στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Έπειτα αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο.

propoli

Πάντως, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου θα έχουν οριστικοποιηθεί οι αλλαγές στη σύνθεση του προεδρείου της και θα έχουν «κλειδώσει» οι τομεάρχες, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 5 Οκτωβρίου. Σημειωτέον, αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, με το ζήτημα της άμεσης διεξαγωγής ή της αναβολής του προσεχούς συνεδρίου να μπαίνει σε πρώτο πλάνο.

Κασσελάκης: Σύγχρονη, αυτοδύναμη Αριστερά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μίλησε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και αναφέρθηκε στο ποιες θα είναι οι προτεραιότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την επόμενη μέρα.

Επανέλαβε ότι στόχος του είναι μία σύγχρονη, πατριωτική Αριστερά, εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στα πεπραγμένα Μητσοτάκη, ενώ μίλησε και για τα εσωκομματικά τεκταινόμενα.

Αναφορικά με τις φυσικές καταστροφές, έκανε λόγο για διοικητική ανεπάρκεια, καταλογίζοντας τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Είπε, μάλιστα, ότι «το κράτος δεν προστατεύει τον πολίτη», ενώ σημείωσε ότι είναι άλλο η κλιματική κρίση και άλλο η έλλειψη πολιτικών πρόληψης.

Επίσης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει απορροφήσει τους αναγκαίους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και ταυτόχρονα μίλησε και για το αφήγημα περί εκσυγχρονισμού αναφερόμενος στον πρωθυπουργό.

Παράλληλα για το γεγονός ότι δεν είναι ο ίδιος στη Βουλή είπε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα διαρχίας εκφράζοντας την απόλυτη στήριξή του στον Σωκράτη Φάμελλο. Τόνισε επίσης ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να είναι στους δρόμους και στην κοινωνία και όχι εντός των διαδρόμων της βουλής.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να προτείνουμε έμπρακτες λύσεις στον ελληνικό λαό» είπε, διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν θα περιμένει μέχρι τις επόμενες εκλογές για να αναδείξει τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει.

Δείτε επίσης: Αρβανίτης: Αν αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ εγώ φεύγω – Γιατί να μην πάει στρατό ο Κασσελάκης

Loading