Χαρδαλιάς: Έρχονται τα ψηφιακά διπλώματα οδήγησης, οι άδειες και οι μεταβιβάσεις οχημάτων

Ψηφιακά θα γίνεται από τον ερχόμενο Ιούνιο τόσο η έκδοση όσο και η ανανέωση του διπλώματος οδήγησης όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

«Βάζουμε τέλος στις αδιαφανείς διαδικασίες και τα “φακελάκια”», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ στη συνέχεια θα ισχύει το ίδιο και για τη μεταβίβαση οχημάτων.

propoli

«Εντός του Ιουνίου, οι διαδικασίες για την έκδοση αντιγράφων αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας, καθώς και για την άρση παρακράτησης, θα διεκπεραιώνονται μονάχα ψηφιακά, ενώ το προσεχές διάστημα το ίδιο θα συμβαίνει με τις μεταβιβάσεις οχημάτων καθώς επίσης και με τις ανανεώσεις αδειών οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών ιατρικών αρχείων», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, έπειτα από σύσκεψη που είχε με τους υφυπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

«Παράλληλα, επεκτείνουμε την ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την απόκτησης άδειας οδήγησης σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Αττικής, καθώς το επόμενο διάστημα τα ραντεβού -τόσο για τη θεωρητική, όσο και την πρακτική εξέταση- θα κλείνονται από τους υποψήφιους οδηγούς αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά», συμπλήρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι από τον Ιούνιο θα τεθεί σε λειτουργία και η αρχική χορήγηση άδειας οδήγησης.

Στο «άμεσο μέλλον» θα ενεργοποιηθούν κι άλλες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα θεωρητικών εξετάσεων, η επέκταση ισχύουσας άδειας οδήγησης, η προσωρινή ηλεκτρονική ακινησία φορτηγού ή λεωφορείου ΙΧ, η μεταβίβαση επαγγελματικών οχημάτων και η ένταξη διαδικασιών στο δίκτυο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Παράλληλα αναμένεται να γίνει υποχρεωτική και η κατ’ οίκον παράδοση των διπλωμάτων, των αδειών οδήγησης και των πινακίδων των ΙΧ με courier.

Τα έξοδα θα καλύπτονται από την περιφέρεια. Αυτό θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Loading