Ο Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνει την ευθύνη της κυβέρνησης για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις επιπτώσεις στις αγροτικές ενισχύσεις. Η χώρα μας βρίσκεται υπό το καθεστώς ελέγχου από τις ευρωπαϊκές αρχές, εξαιτίας του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο προήλθε αποκλειστικά από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης. Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στη στάση του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι είναι θράσος να μιλά για ευρωπαϊκό σκάνδαλο, ενώ η χώρα του βρίσκεται στην κορυφή των επιβαρύνσεων.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στη χώρα μας ανέρχονται στο 78% των συνολικών ποινών που επιβλήθηκαν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αγγίζοντας τα 415 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, αυτά τα ποσά θα αφαιρεθούν από τις ενισχύσεις προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους, επηρεάζοντας δραστικά τις οικονομικές τους συνθήκες.
Όσον αφορά την προανακριτική επιτροπή για την τραγωδία στα Τέμπη, ο Χαρίτσης δήλωσε ότι η Νέα Αριστερά υιοθέτησε μια υπεύθυνη στάση από την αρχή. Τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί η υπόθεση ανοιχτή για όλους τους εμπλεκόμενους πολιτικούς και επεσήμανε την επικίνδυνη κατάσταση που προκύπτει από την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία φαίνεται να προσπαθεί να συγκαλύψει την αλήθεια. Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της πολιτικής επιστροφής και του διαλόγου για την αντιμετώπιση των οικονομικών ανισοτήτων και της κλιματικής κρίσης.
Πηγή περιεχομένου: in.gr