(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Χατζηδάκης: Ανακοινώνεται τις επόμενες δύο εβδομάδες η αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μίλησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και ανέφερε πως «σε λιγότερο από 20 ημέρες θα ανακοινωθεί νέα αύξηση του κατώτατου μισθού».

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η οικονομία είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα απ’ το 2019 και συμπλήρωσε ότι η χώρα μας μπορεί να πάει καλύτερα.

propoli

«Έχουμε όμως δρόμο μπροστά μας» σημείωσε παράλληλα.

Για την πιθανότητα οι πιο αδύναμοι να λάβουν βοήθημα το Πάσχα, ο υπουργός είπε ότι δεν επιθυμεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε οπισθοδρόμηση ικανοποιώντας κάποια απαίτηση. «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πάει την Ελλάδα πίσω», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έφοδό του σε σούπερ μάρκετ αναφέρθηκε και στον κατώτατο μισθό.

«Τελικά, αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το ύψος των δαπανών, έχει να κάνει και με τους ονομαστικούς μισθούς. Οι μισθοί στη χώρα μας κατά μέσο όρο έχουν αυξηθεί κατά 20% την τελευταία τετραετία. Επίκειται, όπως γνωρίζετε, και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Απριλίου και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να πετύχουμε τον στόχο τον οποίο έχουμε θέσει για μέσο μισθό 1.500 ευρώ και κατώτατο μισθό 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας».

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν νέες παροχές.

«Έχουμε συγκεκριμένες αντοχές. Δεν μπορούμε σε κάθε συνάντηση να βγάζουμε άσους από το μανίκι. Θα χάσουμε και τις παροχές και την όποια πρόοδο μπορεί να φέρει νέες παροχές», τόνισε.

Δείτε επίσης: Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για αυτοψία Μητσοτάκη: «Πήγε στο σούπερ μάρκετ στα κλεφτά με τον υπουργό αισχροκέρδειας κ. Σκρέκα»

Loading