(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Χατζηδάκης: «Η οικονομία μας ανέκαμψε γρήγορα τα τελευταία τέσσερα χρόνια»

«Πέρυσι, καταγράψαμε ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ τρεις φορές υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης παραχώρησε συνέντευξη στο L’ Express και μεταξύ άλλων είπε ότι «το κλειδί της ελληνικής οικονομικής επιτυχίας βρίσκεται στον συνδυασμό της δημοσιονομικής σοβαρότητας με μια φιλική προς την επιχειρηματικότητα πολιτική».

propoli

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «περάσαμε μια δραματική δεκαετία. Σήμερα, νομίζω ότι η Ελλάδα αποδεικνύεται μια καλή έκπληξη για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οικονομία μας ανέκαμψε γρήγορα τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρά τις διαδοχικές κρίσεις: πανδημία, τιμές ενέργειας και πόλεμος στην Ουκρανία».

Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα πέτυχε τη δημοσιονομική εξυγίανση χάρη σε έναν πρωτοφανή ρυθμό μείωσης του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ στη ζώνη του ευρώ και αποκατέστησε το πρωτογενές της πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

«Πέρυσι, καταγράψαμε ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ τρεις φορές υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2022 και πλέον μεγάλες διεθνείς εταιρείες επενδύουν στην Ελλάδα, όπως η Microsoft, η Google, η Amazon, η Pfizer, η J.P. Morgan, η Cisco κ.ά. Το ποσοστό των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε από 38% σε 50% του ΑΕΠ μέσα σε τέσσερα χρόνια», είπε και συμπλήρωσε ότι το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σημαντικά.

«Στόχος μας είναι να πείσουμε τους συμπατριώτες μας που έφυγαν στο εξωτερικό πριν από αρκετά χρόνια -η γενιά του brain drain- να επιστρέψουν στη χώρα», λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα έχει ανέβει πολλά σκαλιά τα τελευταία 4,5 χρόνια

Loading