Αναλύουμε τις δηλώσεις του Χρηστίδη σχετικά με την κυβερνητική πολιτική και τις προοπτικές των εκλογών. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες δεν έχουν επιλυθεί κατά την τελευταία εξαετία, ενώ οι ανισότητες συνεχώς αυξάνονται. Σημείωσε ότι δεν πρόκειται απλά για μια αντίληψη της αντιπολίτευσης, αλλά για μια αντικειμενική αποτύπωση της πραγματικότητας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat.
Ο κ. Χρηστίδης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να χρησιμοποιεί βραχυπρόθεσμες λύσεις, αντί να αντιμετωπίσει τις θεμελιώδεις αιτίες της οικονομικής κρίσης. Επίσης, αναφέρθηκε στην εκτόξευση της τιμής της κιλοβατώρας στο ρεύμα, η οποία έχει αυξηθεί κατά πάνω από 50% από το 2019 μέχρι σήμερα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για έναν νέο, βιώσιμο δρόμο.
Ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι απαιτείται ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, που θα στηρίζεται στην ηθική και την ενσυναίσθηση, εστιάζοντας στα κοινωνικά ζητήματα όπως η παιδεία και η υγεία. Εξέφρασε την ανησυχία του για το επερχόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, τονίζοντας ότι ούτε η τρόικα δεν ζήτησε 13 ώρες εργασίας στην πιο σκληρή περίοδο.
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι ο τόπος χρειάζεται μία σημαντική πολιτική αλλαγή, και πως οι επόμενες εκλογές θα φέρουν αποτελέσματα πολύ διαφορετικά από αυτά που δείχνουν οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις.
Πηγή περιεχομένου: in.gr