Χρυσοχοΐδης | Χθες μόνο είχαμε 61 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία – Οι μισές στην Αττική

Σε 61 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας προχώρησαν οι Αρχές το βράδυ της Δευτέρας (24/6), εκ των οποίων οι μισές στην Αττική, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Χθες βράδυ σημειώθηκαν 61 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, από τα οποία τα μισά στην Αττική. Υπάρχουν 63 γραφεία για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας σε αστυνομικά τμήματα σχεδόν ένα ανά νομό. Επίσης ανά νομό υπάρχει ένα safe house τη διεύθυνση του οποίου γνωρίζει μόνο η αστυνομία, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα και για παιδιά και για ηλικιωμένους να αποκτήσουν Panic button», είπε ο υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

propoli

Για τη βία των ανηλίκων τόνισε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες, έχουν μειωθεί κατά 20% τα περιστατικά, μετά από στοχευμένους ελέγχους, κατά κύριο λόγο γυναικών αστυνομικών και περιμετρικά αυτών δυνάμεις με πολιτικά. Έχουν γίνει συλλήψεις γονέων που έχουν την ευθύνη. «Πάει καλά το θέμα, αλλά χρειάζονται επιπλέον αντίμετρα».

«Έχουμε μία καλή εξέλιξη, αλλά συνεχίζω να ανησυχώ πολύ», ανέφερε ο υπουργός. Απέδωσε τα φαινόμενα της βίας ανηλίκων σε παραστάσεις που έχουν από την καθημερινή τους ζωή, αναφέροντας και πάλι τις ευθύνες των γονέων.

Loading