«Παραλογισμό σε όλο του το μεγαλείο» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το αιματοκύλισμα στα Βορίζια Ηρακλείου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά». Υπογράμμισε την ανάγκη αυστηροποίησης του νομικού πλαισίου για την οπλοκατοχή και τα φαινόμενα παραβατικότητας.
Ο υπουργός προανήγγειλε την ενίσχυση του παραρτήματος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στην Κρήτη και αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγών στη λειτουργία της αστυνομίας. Τόνισε ότι «θα ανοίξουν όλα τα ζητήματα» και επισήμανε την ανοχή απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές, ζητώντας κοινές προσπάθειες από πολιτικούς και τοπικές αρχές.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενίσχυσε τη θέση του για την αστυνόμευση, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται αλλαγή στις κοινωνικές αντιλήψεις, που καλλιεργούνται εδώ και αιώνες, και ότι οι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν δράση για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων.
Στη συζήτηση, υπογράμμισε τη σημασία της στρατηγικής της αστυνομίας, ανακοινώνοντας τη μελλοντική ενίσχυση των υπηρεσιών και κλιμάκωση των προσπαθειών για τη διαχείριση και καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Οι τοπικές αρχές, σύμφωνα με τον υπουργό, πρέπει να συνεργαστούν πιο αποτελεσματικά με την αστυνομία.
Αναφορικά με την εγκληματικότητα, ο υπουργός τόνισε την ανάγκη για αυστηροποίηση της νομοθεσίας σχετικά με τα όπλα και δήλωσε πως οι δράσεις της αστυνομίας επικεντρώνονται στη συστηματική εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων. Δήλωσε επίσης ότι «είμαι υπέρ της αυστηροποίησης της νομοθεσίας για τα όπλα», επισημαίνοντας ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι «παραείναι χαλαρή».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και σε άλλες παρενέργειες που επηρεάζουν την κοινωνία, όπως ατυχήματα και παραβάσεις του ΚΟΚ, προσδιορίζοντας την αστυνομία ως έναν από τους κύριους φορείς αλλαγής.
Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με την αναγγελία μέτρων για τη λειτουργία της αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης body κάμερων και τη σχεδίαση περιπολιών στους καταυλισμούς των Ρομά, στοχεύοντας στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
