«Η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία πολύ ορθά χαρακτηρίστηκε ιστορική» ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στη συμφωνία που έχουν υπογράψει η Ελλάδα και η Γαλλία, αναφέροντας πως ορθά χαρακτηρίστηκε ως ιστορική.
Αναλυτικά:
«Η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία πολύ ορθά χαρακτηρίστηκε ιστορική. Όχι, μονάχα για τις διμερείς σχέσεις, αλλά είναι μία περιφερειακή συνεργασία που συγχρόνως ανοίγει και ένα δρόμο για την Ευρώπη να κάνει πιο αισθητή την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε αρχικά και στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «αυτή η ελληνογαλλική συμφωνία είναι και κάτω από την ομπρέλα, αν θέλετε, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποσύρονται σταδιακά από τη Μεσόγειο, αλλά ευνοούν και ενθαρρύνουν τέτοιες περιφερειακές συνεργασίες, που ενισχύουν αυτήν την πτέρυγα και του ίδιου του ΝΑΤΟ».
Ο πρώην Επίτροπος της χώρας μας στην ΕΕ μίλησε και για τη σχέση με την Τουρκία λέγοντας πως «εκείνο που μπορεί να συμβεί, είναι σε κάποια στιγμή να ανέβει ο υδράργυρος και να έχουμε ένα επεισόδιο, το οποίο μπορεί να κλιμακωθεί». Αλλά συμπλήρωσε πως «ευχόμαστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο».
Δείτε επίσης: ΕΛ.ΑΣ: Bίντεο από τη μεταφορά ανηλίκου στο νοσοκομείο (vid)
- Γιουβέντους και Ντόρτμουντ εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τον Μουζακίτη, σύμφωνα με την «Sun»
- Σ. Αρναούτογλου προς Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ραφαέλε Φίτο: «Η Πολιτική Συνοχής δεν θα γίνει εργαλείο συγκεντρωτισμού»
- Ερώτημα Δούκα για την παράδοση της Βασιλίσσης Όλγας στους πολίτες
- Δολοφονία τοπογράφου: Αρνείται την εμπλοκή του ο δεύτερος κατηγορούμενος
- Κίεβο: Η Ουκρανία απαιτεί πραγματική ειρήνη και όχι μια νέα πολιτική κατευνασμού με τη Ρωσία
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
