(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Δ. Κουτσούμπας για αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: «Έξι δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης – Ο Πελετίδης δέχτηκε βρόμικο πόλεμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ικανοποίησή του για την εκλογή έξι δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέφρασε με δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την ανακοίνωση των σημερινών αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που και στο δεύτερο γύρο τίμησαν με την ψήφο τους την Λαϊκή Συσπείρωση με το γαρύφαλλο», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

propoli

Και προσέθεσε πως «το βήμα που έγινε την προηγούμενη Κυριακή, ενισχύθηκε αυτή την Κυριακή παραπέρα», αναφερόμενος στην εκλογή δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πάτρα με τον Κώστα Πελετίδη, στην Καισαριανή με τον Ηλία Σταμέλο, στο Χαϊδάρι με δήμαρχο τον Μιχάλη Σελέκο, στην Πετρούπολη με δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο, «ενώ αυτή τη στιγμή», όπως είπε, «δίνεται η μάχη ψήφο την ψήφο και στον Τύρναβο με τον Στέλιο Τσικριτσή».

Έτσι μαζί με την Ικαρία, που από τον πρώτο γύρο εξέλεξε δήμαρχο τον Φανούρη Καρούτσο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι πλειοψηφία σίγουρα σε 5 συνολικά δήμους της χώρας, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Η αποχή περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας»

Ο γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε πως αυτές οι δημοτικές αρχές θα αποτελούν στήριγμα του λαού στον καθημερινό του αγώνα για τα δικαιώματά του, θα είναι αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις και στο «αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο συγκρότησης και λειτουργίας της τοπικής διοίκησης ως μακρύ χέρι του κράτους».

«Ιδιαίτερα, η συνεχιζόμενη για τρίτη φορά επικράτηση στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, στην Πάτρα, παρά τον βρώμικο πόλεμο που δέχτηκε η δημοτική αρχή, δείχνει την επιβράβευση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων της Πάτρας στη δημοτική αρχή Πελετίδη, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αυτή έχει», όπως είπε.

Και έκανε λόγο για μια δημοτική αρχή «που παλεύει και έχει αποτελέσματα υπέρ του λαού της Πάτρας, επειδή ακριβώς ήταν μαχητική αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις, στο κράτος και τους μηχανισμούς του, επειδή δεν συμβιβάστηκε με το σημερινό αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο. Είναι μια νίκη, που έχει γενικότερη πολιτική σημασία που δείχνει ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η αναμέτρηση στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως αυτή υλοποιείται και σε τοπικό επίπεδο, αλλά και γενικότερα», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για την «σαρωτική» νίκη του Κώστα Πελετίδη.

Μιλώντας για την μεγάλη αποχή, σημείωσε πως «το υψηλό ποσοστό αποχής, τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο κυρίως γύρο, παρόλο που εμείς δεν υιοθετούμε μια τέτοια στάση, θεωρούμε ότι περικλείει, όμως, επίσης σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι σε τοπικές αρχές που υλοποίησαν την κυρίαρχη πολιτική, απόρριψης της λογικής του ‘μικρότερου κακού’, δηλαδή της επιλογής μεταξύ δύο υποψηφίων που δεν διαφέρουν και πολύ σε κεντρικά ζητήματα, αλλά και απαξίωσης, πρέπει να πούμε, απέναντι στον ‘θεσμό’ της τοπικής διοίκησης με τον ταξικό αντιλαϊκό του χαρακτήρα».

«Σταθεροποιείται και ενισχύεται η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ»

«Προφανώς είναι ζητούμενο η διαμαρτυρία να εκφραστεί με την ενεργό συμμετοχή στο κίνημα, στην οργανωμένη πάλη, στη διεκδίκηση, να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Προσέθεσε ότι επιβεβαιώνεται και με τα σημερινά αποτελέσματα ότι, «παρά τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό ακόμα, σταθεροποιείται και ενισχύεται συνεχώς ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ».

«Έχουμε επίγνωση των μεγάλων ευθυνών μας για να είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό, μαζί του στα μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύει η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ. Μία πολιτική που, ειδικά σε τοπικό επίπεδο, στους δήμους και τις περιφέρειες, έχει συμμάχους τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για να καταλήξει: «Για να δυναμώσουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, είμαστε εδώ και συνεχίζουμε. Καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους και όλες».

Δείτε επίσης: Σία Κοσιώνη για την ήττα Μπακογιάννη: «Υπάρχει έντονη συγκίνηση και φόρτιση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading