Δένδιας: «Έσπασε ο πάγος αλλά οι διαφορές με την Τουρκία εξακολουθούν να υπάρχουν»

Συνάντηση για να σπάσει ο πάγος, χαρακτήρισε ο Δένδιας την συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν.

«Όπως είπε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, οι διαφορές είναι εκεί, οι διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν και είναι μεγάλες και σημαντικές», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

propoli

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε για την συνάντηση του με τον Λιθουανό υπουργό Εξωτερικών τονίζοντας ότι «είναι διατεθειμένη να βοηθήσει τη Λιθουανία, όπως μπορεί, καθώς έχει την εμπειρία ενός μεγαλύτερου γείτονα που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και σπρώχνει μεταναστευτικές ροές στα ευρωπαϊκά σύνορα».

Τόνισε επίσης πως η Ελλάδα μπορεί να μοιραστεί την τεχνογνωσία που έχει με τη Λιθουανία, αλλά και «να θέσει το ζήτημα στο συμβούλιο υπουργών για να αντιμετωπιστεί ως ευρωπαϊκή πρόκληση, επειδή είναι ευρωπαϊκή πρόκληση».

Επίσης μίλησαν και για τα ενεργειακά ζητήματα, με τον κ. Δένδια να σημειώνει ότι θα συζητηθεί περαιτέρω στο γεύμα που θα έχουν.

«Είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε θέματα πυρηνικής ενέργειας. Είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμηθώ τι σημαίνει να έχεις πυρηνικό ατύχημα στη γειτονιά σου», υπογράμμισε και υπενθύμισε πως και η Ελλάδα έχει περίπου το ίδιο πρόβλημα με τον Ακούγιου.

Επίσης μίλησε για τις καλές σχέσεις τον δύο χωρών τονίζοντας ότι: «Δεν έχουμε ζητήματα που μας χωρίζουν, ούτε διμερείς διαφορές για συζήτηση. Αλλά έχουμε πολλά πράγματα που μας ενώνουν, που μας φέρνουν μαζί, και πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί. Παρόλο που γεωγραφικά είμαστε αρκετά μακριά, μοιραζόμαστε μια κοινή μοίρα, καθώς είμαστε και οι δύο στα σύνορα της ΕΕ».

Ενώ μίλησε και για την αεροπειρατεία του αεροσκάφους της Ryanair: «Είναι για εμάς εντελώς απαράδεκτο. Και -επιτρέψτε μου να το επαναλάβω και εδώ στο Βίλνιους- ότι αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε. Θα συντονιστούμε και θα συνεργαστούμε, είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Πρόκειται για αεροπειρατεία και θα την αντιμετωπίσουμε αναλόγως», κατέληξε.

Δείτε επίσης: Ο Ν. Δένδιας συναντήθηκε με τον Λιθουανό ομόλογό του στο Βίλνιους – Αν. Μεσόγειος και Δυτ. Βαλκάνια στην ατζέντα

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading