Ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποίησε ο Νίκος Δένδιας ο οποίος τόνισε ότι η απομάκρυνση Ελλήνων από την Οδησσό πραγματοποιήθηκε.
«Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επιχείρηση “Νόστος 4” για την εκκένωση 25 ατόμων από την Οδησσό, τα οποία συνοδευόμενα από τον γενικό πρόξενο Δημήτρη Δόχτση πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας» ενημερώνει με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Όπως επισημαίνει, «τα ανέμενε στα σύνορα κλιμάκιο της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι».
Η επιχείρηση απομάκρυνσης αφορούσε 25 άτομα, 9 εκ των οποίων ναυτικοί ελληνόκτητου πλοίου. Οι 3 ναυτικοί ήταν Έλληνες.
Υπενθυμίζεται πως η επιχείρηση ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την Οδησσό με κατεύθυνση τη γέφυρα Ζατόκα, στη συνέχεια Μπέλγκοροντ και μετά Μολδαβία.
Την επιχείρηση συντόνισε ο γενικός πρόξενος στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης, ο οποίος επιστρέφει στην Οδησσό.
Δείτε επίσης: Το νότιο τμήμα της Ουκρανίας στο στόχαστρο της Ρωσίας σύμφωνα με την Βρετανία
- Υεμένη: Συγκλονιστικοί βομβαρδισμοί από βρετανικά και αμερικανικά αεροσκάφη κατά των Χούθι
- Καναδάς: Συγχαρητήρια από την Ουάσινγκτον στον Μαρκ Κάρνεϊ για τη νίκη του στις εκλογές
- Φορτηγό πλοίο χωρίς κυβερνήτη πλέει στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Μαλέα λόγω μηχανικής βλάβης
- Υεμένη: Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι έχουν πλήξει πάνω από 1.000 στόχους από τα μέσα Μαρτίου
- ΗΠΑ: Απέλαση Κουβανής μητέρας χωρίς την ενός έτους κόρη της – Τι ισχύει;