Δημήτρης Κουτσούμπας: Η νεανική παραβατικότητα αποτυπώνει τις κοινωνικές πιέσεις και τις συνθήκες απελπισίας των νέων

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η νεανική παραβατικότητα αποτυπώνει τις κοινωνικές πιέσεις και τις συνθήκες απελπισίας των νέων

Η νεανική παραβατικότητα είναι το αποτέλεσμα των κοινωνικών ανισοτήτων και των προβλημάτων που βιώνει η νέα γενιά. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, τόνισε ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνα παιδιά, αλλά παιδιά που κινδυνεύουν μέσα στο υπάρχον σύστημα. Ομιλώντας σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής στο κτίριο Αβέρωφ του ΕΜΠ, ανέφερε πως η νεανική παραβατικότητα είναι συστημικό φαινόμενο που αντικατοπτρίζει μια κοινωνία που ωθεί τους νέους στην απελπισία.

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι συνθήκες φτώχειας και ανεργίας, καθώς και τα σχολεία που δεν προάγουν την ολόπλευρη μόρφωση, επιτείνουν το πρόβλημα. Ο Κουτσούμπας κατήγγειλε την προβολή του φαινομένου από την κυβέρνηση με τρομολαγνικές τακτικές, τονίζοντας ότι η εστίαση στην ευθύνη των γονέων εξυπηρετεί τη στρατηγική απόσυρσης κρατικής ευθύνης από τα απαραίτητα κοινωνικά μέτρα.

Ανέφερε πως η λύση στο πρόβλημα της νεανικής παραβατικότητας βρίσκεται σε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα και σε μια κοινωνία που θα προσφέρει ελπίδα και προοπτική στη νέα γενιά. Η στρατηγική του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αποσκοπεί στην αποκάλυψη της αλήθειας και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των νέων.

Καταλήγοντας, ο Κουτσούμπας δήλωσε ότι η κοινωνία του σοσιαλισμού-κομμουνισμού μπορεί να αποτελέσει την οδό προς την εξάλειψη της νεανικής παραβατικότητας, αντιμετωπίζοντας τις αιτίες που τη γεννούν.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play