Δημοσκόπηση: Πρώτη η ΝΔ, κέρδη για τον ΣΥΡΙΖΑ, πτώση για το ΠΑΣΟΚ

Παραμένει πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και πέφτει το ΠΑΣΟΚ – Μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών είναι η ακρίβεια

propoli

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με 32,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,4%, το ΠΑΣΟΚ με 12% και το ΚΚΕ με 9,8%.

Η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 8,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, η Νίκη με 3,6% και η Νέα Αριστερά με 3,1%.

Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου που ήταν στο 0,8% τον Μάρτιο – τους βρήκε τώρα στο 1,6%.

Το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 1,4%. 

Ως σημαντικότερο πρόβλημα των πολιτών καταγράφεται η ακρίβεια σε ποσοστό 33% και ακολουθεί η οικονομία με 27%, η κρίση θεσμών με 7%, η εγκληματικότητα με 6% και η ανεργία με 5%.

Στο πως κινείται η χώρα το 64% θεωρεί πως πάει προς τη λάθος κατεύθυνση και το 31% προς τη σωστή.

Στις εντυπώσεις από την κυβέρνηση στο ζήτημα της αντιμετώπισης του πληθωρισμού το 70% λέει μάλλον αρνητικές ενώ στο ζήτημα της εγκληματικότητας το 78% μάλλον αρνητικές.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 41% και ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 40%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Στέφανο Κασσελάκη στο 9%, τον Κυριάκο Βελόπουλο και ο Νίκο Ανδρουλάκη να φτάνουν στο 5%.

Η κυβέρνηση κερδίζει δύο μονάδες στην αξιολόγηση των πολιτών και ο πρωθυπουργός τέσσερις, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβαίνει επίσης τέσσερις μονάδες και ο Στέφανος Κασσελάκης τρεις. 

Loading