Δημοσκόπηση RASS: Στο 7,2% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ο πολιτικός αρχηγός που συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό θετικής γνώμης είναι, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της RASS, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (43%) και ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας (34,7%)

Προβάδισμα 7,2 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της RASS, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ACTION 24 και μεταδόθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού το απόγευμα της Παρασκευής 19/05.

propoli

Πιο αναλυτικά, η πανελλήνια έρευνα που πραγματοποιήθηκε λίγα 24ωρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, εμφανίζει τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 35,8%, τον ΣΥΡΙΖΑ 28,6%, το ΠΑΣΟΚ 9,5%, το ΚΚΕ 6,7%, το ΜέΡΑ25 3,7% και την Ελληνική Λύση 3,4%.

Σε ό, τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 25,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι στο ερώτημα που σχετίζεται με την διαχείριση της οικονομίας, το 39,9% των πολιτών που συμμετείχε στην δημοσκόπηση απαντά ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η αμέσως επόμενη συχνότερη απάντηση είναι «κανένα», με ποσοστό 27,8%. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 22,5% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,9%.

Ο πολιτικός αρχηγός που συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό θετικής γνώμης είναι, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της RASS, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (43%), ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας (34,7%), στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας (28%) και ο Νίκος Ανδρουλάκης (27%).

Τέλος, τα υψηλότερα ποσοστά αρνητικής γνώμης συγκεντρώνουν οι Κυριάκος Βελόπουλος (64,5%) και ο Γιάνης Βαρουφάκης (67%).

Δείτε τα ποσοστά που δίνει η δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της politic:

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση MARC: Στο 7,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Loading