Η ισχυρή περιφερειακή ανάπτυξη
«Πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική περιφέρεια και την ανάπτυξή της για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό πρόβλημα», τόνισε το μεσημέρι στη Δράμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Επιστροφή ιστορικών κειμηλίων ζητά από τη Δράμα ο Ν. Ανδρουλάκης στην Παναγία Εικοσιφοίνισσα
Ο κ. Ανδρουλάκης περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες. Σε δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Στη Δράμα, όπως και σε όλη την ελληνική περιφέρεια, υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις. Η σημαντικότερη όλων είναι το δημογραφικό. Δυστυχώς, κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα χειροτερεύουν για την ελληνική ύπαιθρο. Δεν υπάρχουν καλές θέσεις εργασίας, το κοινωνικό κράτος υποβαθμίζεται και κρίσιμες υποδομές, όπως σημαντικοί οδικοί άξονες, δεν έχουν ολοκληρωθεί. Και ειδικά για τη Δράμα μιλώ για τη σύνδεση με την Καβάλα, ένα έργο που λιμνάζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική περιφέρεια και όραμα του ΠΑΣΟΚ είναι η περιφερειακή ανάπτυξη. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της περιφερειακής ανάπτυξης. Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση πρέπει να υπάρξει ένα άλλο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα. Με φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις μεταποίησης, επενδύσεις πρωτογενούς τομέα».
«Χρειαζόμαστε», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εξωστρέφεια και παραγωγή, «και όχι να αφήσουμε τα χωράφια μας να παραμένουν χέρσα τα επόμενα χρόνια. Αυτή η εικόνα είναι εικόνα παρακμής που οδηγεί τη χώρα πάρα πολλά χρόνια πίσω».
![]()
