Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Συρρέουν οι ψηφοφόροι στη ΔΕΘ – Οι προσδοκίες τους για την επόμενη μέρα της παράταξης (pics&vid)

Η Politic βρέθηκε το πρωί στο Περίπτερο 6 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για να αποθανατίσει τον παλμό των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, καταγράφοντας την προσέλευση των ψηφοφόρων και τις ελπίδες που έχουν εναποθέσει στους Ν. Ανδρουλάκη και Γ. Παπανδρέου για το μέλλον της παράταξης

Ρεπορτάζ: Θάνος Χατζηιωάννου

propoli

Φωτογραφίες και βίντεο: Φώτης Εμμανουήλ

Καθοριστική ημέρα σήμερα για το Κίνημα Αλλαγής αλλά και τον γενικότερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, καθώς το Κίνημα Αλλαγής διανύει τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών του εκλογών, αφήνοντας στην κρίση των υποστηριχτών της παράταξης να εκλέξουν τον επόμενο αρχηγό της.

Όσο οι 2 υποψήφιοι πρόεδροι,Γιώργος Παπανδρέου και Νίκος Ανδρουλάκης, ψήφισαν στην Αθήνα, στις κάλπες της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, προσέφυγαν χιλιάδες ψηφοφόροι της παράταξης για να εκφράσουν την προτίμηση τους.

Στην κάμερα της Politic.gr, οι «πράσινοι» ψηφοφόροι, αποκάλυψαν τις προσδοκίες και τις ελπίδες που έχουν εναποθέσει στον υποψήφιο που ψήφισαν, για το μέλλον του ΚΙΝ.ΑΛ. Από ανανέωση μέχρι άνοδο των ποσοστών και επιστροφή στις ιστορικές ρίζες, οι οπαδοί της παράταξης έφτασαν στις κάλπες σίγουροι και έτοιμοι για τα διακύβευματα της επόμενης ημέρας.

Δείτε τι είπαν στον φακό της Politic:

Η προσέλευση δεν δέχτηκε κάποιο βαρύ πλήγμα από την απειλή της πρωινής βροχής και παρόλο που υπήρξε σχετικά αραιή, η ροή των ψηφοφόρων υπήρξε αδιάκοπη. Με την εντολή της επόμενης μέρας να χαρακτηρίζεται από «Ανανέωση» ή «Ιστορική Δικαίωση», όπως παραδέχτηκαν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι, χιλιάδες Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, έδωσαν τον σταυρό προτίμησης τους, είστε στον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, είτε στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι στιγμές νοσταλγίας για τους ψηφοφόρους του κόμματος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη Μεταπολίτευση. Μια ηλικιωμένη και όπως μας είπε, διαχρονική οπαδός της «ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ», μας έδειξε μια κονκάρδα του ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία του 70′, την οποία πλέον κρατάει φυλαγμένο ως μπρελόκ στα κλειδιά της!

Δείτε τις σχετικές εικόνες της προσέλευσης:

ΚΙΝ.ΑΛ: Οι υποστηρικτές του ΚΙΝ.ΑΛ ψηφίζουν για το μέλλον της παράταξης- Αραιή αλλά αδιάκοπη η προσέλευση των ψηφοφόρων (pics & vids)

Τα υγειονομικά μέτρα τηρήθηκαν με αυστηρότητα, ενώ οι πολλαπλές κάλπες διασφάλισαν ότι η αναμονή θα ήταν ελάχιστη για τους εκλογείς.

Δείτε επίσης: Εκλογές ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ: Ξεπέρασαν τις 30.000 ψήφους τις πρώτες τέσσερις ώρες

Loading