Οι ειδικοί θεωρούν πως θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό, καθώς το κοντέρ των κρουσμάτων δεν πρόκειται να μηδενιστεί σύντομα.
Τον οδικό χάρτη για την άρση των μέτρων θα παρουσιάσει στις 11 σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Η άρση των μέτρων θα γίνει από την 1η Μαϊου και σταδιακά, ενώ σχετική αξιολόγηση και επανεξέταση θα γίνει τον Σεπτέμβριο.
Αναμένεται να καταργηθεί η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε καταστήματα και εστίαση από την 1η Μαϊου, ενώ το μέτρο που δεν φαίνεται να φεύγει είναι αυτό της μάσκας.
Το περίγραμμα των όσων θα ανακοινωθούν σήμερα σχετικά με την άρση των μέτρων έδωσε χθες ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού
Στόχος της κυβέρνησης είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού να καταργηθεί παντού όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, έτσι ώστε να μην υπάρχουν περιορισμοί τόσο για τους εμβολιασμένους Έλληνες πολίτες που πρέπει να το επιδεικνύουν παντού, όσο και για τους τουρίστες που θα επισκεφτούν τη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες όμως υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το πιστοποιητικό εμβολιασμού να μην καταργηθεί με μιας σε όλους τους χώρους, αλλά αρχικά στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και στα καταστήματα.
Ημέρα ορόσημο όπου πετάμε τα πιστοποιητικά μας είναι η 2α Μαΐου.
Δείτε επίσης: Κ. Σακελλαροπούλου: «Μέσα από την ελληνική παιδεία θα θεμελιωθεί η ιδέα του νέου Ελληνισμού»
- Σορός σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε έξω από την Κοζάνη
- Συναγερμός στον Πύργο: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στη Σκιλλουντία
- AfD μπροστά στη Σαξονία-Άνχαλτ: Τα πρώτα exit polls δείχνουν καθαρή νίκη
- Σοκ με influencer στην Ταϊλάνδη: τι έδειξε η νεκροψία μετά την επέμβαση μεγέθυνσης πέους
- Σοκ στην Ιταλία: Το τελευταίο τηλεφώνημα της Λορένα πριν τη σκοτώσει ο πρώην σύντροφός της
![]()
