«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Φίλη ότι μπορεί να δεχτεί το κόμμα υποψήφιο που μιλά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το γεγονός ότι ο Νίκος Φίλης απάντησε θετικά στο αν το κόμμα δέχεται υποψήφιο που μιλά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Αγαμέμνων Τάτσης ζητά να αποπεμφθεί από τα ψηφοδέλτια των εκλογών της 25ης Ιουνίου, μιλώτας για «5η φάλαγγα».

propoli

Όπως αναφέρει ο κ. Τάτσης ο στόχος αυτής της ομάδας, της οποίας μέλος θεωρεί και τον Νίκο Φίλη, είναι «η διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση – καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους».

Κατά τον ίδιο, δε, «δεν προκαλεί βέβαια, το συγκεκριμένο συμβάν καμιά έκπληξη, όταν αυτή η ομάδα σε κεντρική επιτροπή, ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε η χώρα να μην ασκήσει το δικαίωμα της για επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια!».

Η ανάρτηση του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, Άγη Τάτση, για τον Νίκο Φίλη:

Αναλυτικά ο Άγης Τάτσης γράφει:

«Μην τσιμπάτε!

Η 5η φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς το συνθετικό Προοδευτική Συμμαχία) δίνει αγώνα επιβίωσης. Στόχος της είναι η διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση – καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, καθημερινά δίνουν αγώνα έτσι ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων.

Έτσι λοιπόν για το συγκεκριμένο “σύντροφο” δεν υπάρχει κανένα θέμα, αν κάποιος δηλώνει ότι στην Θράκη υπάρχει “τουρκική μειονότητα”. Δηλαδή για τον συγκεκριμένο δεν υπάρχει κανένα θέμα για το αν κάποιος ισχυρίζεται ότι ουσιώδη στοιχεία της συνθήκης της Λωζάνης δεν τυγχάνουν εφαρμογής στην Θράκη.

Φαντάζομαι ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα θα τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων. Δεν προκαλεί βέβαια, το συγκεκριμένο συμβάν καμιά έκπληξη, όταν αυτή η ομάδα σε κεντρική επιτροπή, ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε η χώρα να μην ασκήσει το δικαίωμα της για επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια ! Η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα απέναντι σε αυτό το οργανωμένο σχέδιο είναι η ελάχιστη πράξη αντίστασης.»

Η απάντηση Φίλη που προκάλεσε αντιδράσεις

Ο κ. Φίλης είπε ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δέχεται να έχει υποψήφιο που μιλά για τουρκική μειονότητα απαντώντας «βεβαίως, πώς δεν μπορούμε να έχουμε;».

Στην ίδια συζήτηση ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι στη Θράκη υπάρχει «μουσουλμανική μειονότητα με τρεις εκδοχές: τουρκογενείς που δηλώνουν τούρκοι οι άνθρωποι, πομάκοι και τσιγγάνοι».

Ο Άγγελος Συρίγος από τη Νέα Δημοκρατία είπε πως «ο υποψήφιος βουλευτής σας λέει διαρκώς ότι έχουμε τουρκική μειονότητα» με τον πρώην υπουργό να απαντά πως «δεν λέει αυτό» τονίζοντας ότι «αυτό που ζητάνε οι άνθρωποι αυτοί είναι να γίνει απογραφή μειονοτήτων στην περιοχή».

Όταν, δε, ο κ. Συρίγος σημειώνει ότι «από το 1951 δεν γίνονται απογραφές μειονοτήτων στην Ελλάδα», ο κ. Φίλης σχολίασε ότι «η ευρωπαϊκή σύμβαση για τα δικαιώματα των μειονοτήτων μιλά για απογραφές» και συνέχισε λέγοντας πως «οι άνθρωποι αυτοί δεν ζητούν τίποτα παραπάνω από το να εφαρμοστεί η σύμβαση που έχει υπογράψει ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν έχει κυρωθεί».

«Και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά αυτός που εξελέγη στη Ροδόπη λέει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα» υπογράμμισε ο Άγγελος Συρίγος με τον Νίκο Φίλη να λέει πως «σημασία έχει άλλο ότι τον διώκουμε επειδή έχει μια άποψη».

Δείτε επίσης: Τσίπρας από “Λαϊκό”: Βιώνουμε μέρες κατάρρευσης του ΕΣΥ

Loading