Επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια της UBITECH με παρόντες κορυφαίους εκπροσώπους της πολιτικής και επιχειρηματικής κοινότητας

Επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια της UBITECH με παρόντες κορυφαίους εκπροσώπους της πολιτικής και επιχειρηματικής κοινότητας

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, και πλήθους στελεχών της επιχειρηματικής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον εμβληματικό χώρο της Βιβλιοθήκης της Βουλής, επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση της UBITECH. Η UBITECH έχει συνεργαστεί με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε εθνικά έργα τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των mAIgov και mAiGreece.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας. «Η ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ουσιαστική συνεργασία», δήλωσε. Ο Ψηφιακός Βοηθός “mAigov” απαντά καθημερινά σε περίπου 8.500 ερωτήματα πολιτών, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και την ανάγκη φυσικής εξυπηρέτησης.

Από την πλευρά της, η Γιάννα Ανδρονοπούλου, διευθύνουσα σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, σημείωσε την ικανότητα της UBITECH να αξιοποιεί τεχνολογίες σε περιβάλλοντα υψηλής κρισιμότητας. Υπογράμμισε ότι η εταιρεία έχει αναγνωριστεί ως Certified Government AI Software Partner, γεγονός που επιβεβαιώνει την ικανότητά της να παραδίδει αξιόπιστες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Στάθης Κεχριώτης, Director B2B Public του Ομίλου ΟΤΕ, επισήμανε τη σημασία της αξιόπιστης ενσωμάτωσης της Τεχνητής Νοημοσύνης. «Η αξία της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν κρίνεται από την υιοθέτησή της καθαυτή, αλλά από το κατά πόσο ενσωματώνεται αξιόπιστα», δήλωσε.

Ο Γρηγόρης Μέντζας, καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, επισήμανε την συνδυαστική ικανότητα των συνιδρυτών της UBITECH. «Δεν αντιμετώπισαν ποτέ την τεχνολογία ως αυτοσκοπό, αλλά ως μέσο επίλυσης πραγματικών προβλημάτων», ανέφερε.

Οι τρεις συνιδρυτές της UBITECH, Δημήτρης Αλεξάνδρου, Παναγιώτης Γκουβάς και Θανάσης Μπούρας, αναφέρθηκαν στη διαδρομή της εταιρείας και στο πώς εξελίχθηκε σε έναν οργανισμό με διεθνή παρουσία. Η πορεία τους βασίστηκε στη συνεργασία και την ανάδειξη της τεχνητής νοημοσύνης ως εργαλείου ψηφιακού μετασχηματισμού.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η ανανεωμένη εταιρική ταυτότητα της UBITECH, με νέο λογότυπο που υποδηλώνει τις ελληνικές ρίζες της εταιρείας. «Η πορεία μας συνεχίζεται και η εικόνα μας εξελίσσεται», δήλωσαν οι συνιδρυτές της UBITECH.

Loading

Play