Επιστολή στον ΟΗΕ για την Τουρκία ετοιμάζει ο Νίκος Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας αναμένεται να στείλει επιστολή στον ΟΗΕ – Τι σχολιάζει το υπουργείο Εξωτερικών για την παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

«Η Αθήνα δεν πρόκειται ποτέ να είναι ικανοποιημένη όσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλά για λύση 2 κρατών» είναι η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία του Τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αλεξίας Τασούλη και του OPEN TV.

propoli

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας αναμένεται να στείλει επιστολή στον ΟΗΕ και στην ουσία να απαντήσει σε αυτή που έστειλε πρώτα ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη, Φεριντούν Σινιρίογλου τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι εκείνη που απειλεί την ασφάλεια στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας πρόκειται να αποδομήσει μία προς μία όλες τις θέσεις που εξέφρασε ο Τούρκος αξιωματούχος στον ΟΗΕ, ενώ την Τρίτη το υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να απαντήσει επισήμως αν και εφόσον υπάρξουν προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο στα κατεχόμενα.

Στη Λευκωσία την Τετάρτη

Την Τετάρτη ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα μεταβεί στο Ισραήλ, που θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του ενώ την Τρίτη πρόκειται να στείλει μήνυμα στήριξης στην Κύπρο. Το ίδιο θα πράξει και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσσταντίνος Φλώρος και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Δείτε το ρεπορταζ του OPEN:

Δείτε επίσης: Ερντογάν: Πυρά κατά της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης μετά την απόφαση για τη μαντίλα

Loading