Σημαντική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τη σύγκληση των επιτροπών της Βουλής για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, κατέθεσε σήμερα, 5 Νοεμβρίου, επίσημο έγγραφο προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, ζητώντας άμεση σύγκληση των επιτροπών της Βουλής για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ. Ο κ. Φάμελλος υπογραμμίζει την αναγκαιότητα επαναπρογραμματισμού των συνεδριάσεων των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης.
Το αίτημα έρχεται στο φως της αναβολής της προγραμματισμένης συνεδρίασης της 4ης Νοεμβρίου, η οποία ακυρώθηκε τελευταία στιγμή, μια ώρα πριν την διεξαγωγή της, χωρίς καμία ενημέρωση προς τη Βουλή ή τους βουλευτές από τους αρμόδιους υπουργούς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισημαίνει ότι απαιτείται η παρουσία κρίσιμων υπουργών στη συνεδρίαση, καθώς το θέμα είναι καθοριστικής σημασίας.
Η αναβολή αυτή δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με την κυβερνητική διαφάνεια, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις που δείχνουν ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ήταν ενήμερος για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων εδώ και εβδομάδες. Υπογραμμίζεται ότι η κατάσταση αυτή απαιτεί άμεση παρέμβαση, καθώς έχουν ήδη κλείσει 46 υποκαταστήματα και η αναστολή λειτουργίας των 204 συνδέεται με σοβαρές επιπτώσεις στην υπαίθριο.
Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζητά τη σύγκληση της επιτροπής με την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Επικεφαλής του Υπερταμείου. Τονίζεται ότι το θέμα των ΕΛΤΑ δεν είναι απλώς μια εσωκομματική υπόθεση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά επηρεάζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η ανάγκη ενημέρωσης της Βουλής και των πολιτών είναι επιτακτική.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
