Έρχονται νέες φοροελαφρύνσεις από Νοέμβριο

Του Γιάννη Χαβιανίδη

propoli
Νέες φοροελαφρύνσεις έρχονται από Νοέμβριο για χιλιάδες φορολογούμενους που δοκιμάστηκαν σκληρά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε ρητή εντολή στο οικονομικό επιτελείο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Μέσα από αυτό η κυβέρνηση φιλοδοξεί να “τρέξει” μια συνολική παρέμβαση στο πλαίσιο της φορολογίας, δίνοντας έμφαση στην απλοποίηση των κωδίκων και στην παροχή περισσότερων επενδυτικών κινήτρων για όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως το νέο φορολογικό σύστημα θα υπηρετεί συνολικά την αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας, δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες ώστε η Ελλάδα να γίνει έδρα μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών.

Φοροελαφρύνσεις και ασφαλιστικό

Σε επίπεδο καθημερινότητας του πολίτη, εντός του 2020 θα δοθεί επίδομα 2000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, τα βρεφικά είδη θα ανήκουν στον μειωμένο φορολογικό συντελεστή 13%, ενώ βασική επιδίωξη είναι από το 2021 να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά αλληλεγγύης. Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή…

Πέραν του φορολογικού νομοσχεδίου, στο Μέγαρο Μαξίμου βάζουν τις τελευταίες “πινελιές” και στο νέο ασφαλιστικό νόμο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Δίπλα στους αδύναμους

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας εξηγούν πως το νέο ασφαλιστικό θα είναι συμβατό με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας,  γεγονός που σημαίνει ότι ο νόμος Κατρούγκαλου “ξηλώνεται”. Οι ίδιες πηγές σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν σε υψηλούς τόνους ότι “καμία σύνταξη Έλληνα πολίτη δεν πρόκειται να μειωθεί ξανά”, φράση που επανέλαβε ο πρωθυπουργός και στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική που εξυπηρετεί τις ελίτ, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού σημειώνουν εμφατικά ότι η ΝΔ αποδεικνύει με την εφαρμοζόμενη πολιτική ότι βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και λαμβάνει μέτρα ανακούφισης των πιο αδύναμων. “Μέτρα”, όπως εξηγούν”, “τα οποία πηγαίνουν πέρα από τις δεσμεύσεις μας”, φέρνοντας ως παράδειγμα το επίδομα θέρμανσης που θα καταβληθεί αυξημένο και θα δοθεί νωρίτερα στο χέρι.

Loading